Username *
Password *
Remember Me

Ove godine osim stalnih mjesta izložbi MODNOG ORMARA kao što su Centar za dizajn u Draškovićevoj ulici, Mediateka Francuskog instituta na Cvjetnom trg, te galerija ULUPUH u Tkalčićevoj ulici i Muzeja za umjetnost i obrt, pridružuje se i Zagrebački plesni centar, koji je i mjesto održavanja modnih revija  od 7. do 9. 11. 2013. U predvorju centra postavljena je izložba kojom se podsjećamo suradnje s umjetnicima, suradnicima i prijateljima na prethodnim Modnim ormarima. Izložba je izbor fotografija iz projekata „ZAJEDNO“ i „ON“ u vrijeme revijskih dana 8. MODNOG ORMARA.

 

sanjaFotograf Andrej Režek / KAKAV RADOSTAN DAN, odjeća modna dizajnerica Sanja Jakupec, make-up Marija Koprtla , izložba ZAJEDNO 

 

Projekt „ZAJEDNO" nastao je suradnjom make-up artistice Marije Koprtle i modne dizajnerice Sanje Jakupec. Neizbježno povezane dvije struke - modni dizajn i make-up -  dvije umjetnice kroz svoju dugogodišnju zajedničku suradnju okrunjuju  izložbom “ZAJEDNO” u kojoj prikazuju svaka iz svojeg kuta struke ideje kroz riječi, fotografije i  odjeću.

- Biće ima potrebu za kreativnim stvaranjem s kojim je ponekad teško živjeti, ali još ga teže sakriti. Stvaranje je i ljubav i posao, ali prije svega put koji se morao dogoditi kao i želja za znanjem, školovanjem kako bi duša  disala “punim plućima“. Moda i make-up je emocija koja živi u nama - ističe Marija Koprtla.

 

marijaAutoportret / make-up artistica Marija Koprtla  / VODA, Izložba Zajedno

 

Fotografi: Andrej Režek, Tatjana Jakupec, Marija Koprtla i Sanja Jakupec
Modeli: Ema Krot, Marina Jakšić i Ivan Stanišić
Modni dizajn: Sanja Jakupec
Barokni kostim: Sanja Jakupec i Barbara Bursać
Make-up: Marija Koprtla

 

ormar2Projekt On, kostim modne dizajnerice Darie Vuković, glumac Mislav Čavajda, make-up Marija Koprtla

 

Projekt „ON“ - muški make-up i moda - vodi nas kroz povijest muške mode, od renesanse do danas. Idejni začetnik projekta je Marija Koprtla koja je kroz svoju struku profesionalnog šminkera povezala nekoliko umjetnika kroz fotografiju - plesače, glumce, slikare, kipare, te naravno modne dizajnere.

Šminkom je prikazano određeno razdoblje, na filmski način, te je karakter lika povezan s kostimom.

Fotograf: Tina Žaknić
Modeli: glumci: Marinko Leš, Mislav Čavajda i Vladimir Tintor
      plesači suvremenog plesa:  Ognjen Vučinić  i  Branko Banković,
      modni dizajner i slikar grafičar Marin Sovar
      kipar Ivan Midžić
Modni dizajneri: Igor Dobranić, Marin Sovar, Milena Rogulj, Daria Vuković, Đurđica Kocijančić Šnidarić i Sanja Jakupec  / Make-up : Marija Koprtla

 

ormar4

STVARAN SVIJET OKO MENE / foto Andrej Režek

 

 ormar5

TATTOO, kimono modne dizajnerice Sanje Jakupec, make-up i foto Marija Koprtla, model Marina Jakšić

 

ormar7

Kaput modne dizajnerice Sanje Jakupec, glumac Marinko Leš, foto Tina Žaknić, make-up Marija Koprtla