Username *
Password *
Remember Me

Robert Sever uskoro ulazi u naše domove: malo je ostalo vremena do trenutka kad će naš talentirani dizajner lansirati web shop u kojemu ćete moći naći sve njegove ljepote, od predivnih haljina-košulja, kakve su jučer predstavljene na Fashion.hr-u na Zagrebačkom Velesajmu, do glamurozno-eklektičnih komada nakita i broševa koje za njegov brend odnedavno stvara Slobodan Velicki. I dok su se na ovratnicima sjajile nakićene ogrlice, njegove su teksture pod svjetlima reflektora spremno otkrivale da se radi o najfinijoj svili, ponegdje ukrašenoj kockicama baršuna (na muškim košuljama) ili pak brdom šljokica u nijansama prirode. Severova estetika i dalje je poštuje snagu motiva i boja, no kolekcija je apsolutno nosiva i prilagodljiva svakodnevnoj garderobi. Svaki je komad pomno izrađen, kako slučajno ne bi bio previše minimalistički, jer Robert Sever i Branko Basletić (zadužen za muški dio kolekcije), uvijek žele detalj više.

 

robert sever 40Robert Sever


Nosivošću u svakodnevici nije se bavila ovoga puta Branka Donassy. Plastika je bila njezin medij u kojemu je pokazala kako fantastično barata jezikom modne konstrukcije. Igra leptira bila je njezina priča na sinoćnjoj reviji. Autorica koja izlaže i van Hrvatske, te već godinama proizvodi neke od najboljih kolekcija na ovim prostorima, može si dopustiti igru materijalima po želji, a ovoga puta izbor je pao na umjetnu teksturu koja je tvorila kreacije inspirirane origami tehnikom.

 branka donassy 2Branka Donassy


Status modnog eksperta pokazao je još jednom i Ivica Klarić za IK Studio, ovoga puta inspiriran beduinima i pješčanim dinama - njegove su bež i plave nijanse na pistu Fashion.hr-a donijele dašak fantastično nosive muške elegancije, gdje su se istaknuli trobojni sakoi s gumbima u više nijansi. Klarić se poigrao i kombinacijom hlača i dimija, te ih uspješno spojio u jedan novi muški odjevni predmet. Izuzetno pazi na detalje, što su prepoznali i njegovi brojni klijenti, pa će najbrže, kaže, prodat sakoe koji imaju neke neočekivane stilske momente. Iako nismo poput Talijana, i kod nas su, kaže Klarić, momci počeli zahtijevati nešto posebno i unikatno. Barem kad je o odijelima riječ. 

 IK studio 10Ivica Klarić za IK Studio


Ugodno iznenađenje posljednje večeri ovosezonskog Fashion.hr-a bio je student treće godine Tekstilno-tehnološkog fakulteta Silvio Ivkić koji ujedno radi i kao vizažist za Illamasqu (make-up sponzora ove manifestacije), čiji je estetski izričaj vrlo mračan, gothic i minimalistički. Uz oglavlja od šiba obojenih u crno, Silvio je osmislio nosive kombinacije transparentnih i mat materijala (riječ je o umjetnoj koži) koje je ponegdje rezao u linije i ručno spajao kako bi dobio laganu dinamiku pri pokretu, ali i 3D efekt. Nije to bilo ništa dramatično, no dalo je kreacijama na volumenu, kako bi one postale dominantne i efektne. 

 silvio ivkic 12Silvio Ivkić


Dizajnerica Marija Kulušić također je koristila umjetnu kožu, no s više volumena, te uglavnom predlaže haljine s koso rezanim elementima. Jednostavnost je njezina mantra, no veliku ulogu u njezinu radu ima i orijentiranost na detalje koji kreacijama daju na izvrsnosti.

Foto: Mateja Vrčković

 

marija kulusic 1

Marija Kulušić