Username *
Password *
Remember Me

Dizajneri su nas na trećoj večeri Fashion.hr-a, koji se ovih dana održava na Zagrebačkom Velesajmu, odveli na stilsko putovanje u svim vremenskim smjerovima. Ivica Skoko, autor vječito oduševljen retro trendovima i pedesetim godinama prošlog stoljeća, na pistu je pustio dame u satenu, perlicama i tilu, u kreacijama koje je njegov iskusni tim ručno stvarao tijekom tri mjeseca, dok je za muški dio retro priče bio zaslužan Boris Banović, modni kritičar koji se ovoga puta našao s druge strane - kao autor kolekcije.

 

oooo

Ivica Skoko

 

Naime, Boris, školovani modni dizajner, također je istaknuo simpatiju prema retro trendovima, no s elementima modernizma koje smo vidjeli u kombinacijama odijela i tenisica, a za macho dojam bile su zadužene tetovaže i mišićavi momci koji su pistom šetali uz žestoki ritam električnih gitara. Pokazao je sve - od odijela do jakni i casual hlača, no najbolje mu je legao frajerski dandy stil - bi zanimljivo vidjeti kako Boris dalje razvija tu ideju. Tko zna, možda to otkrijemo  sljedećom prilikom. 

Retro priču zavrtili su i momci iz Envy Room-a svojim elegantnim korzet haljinama, volanima i čipkom, a poseban moment u kolekciji bile su ručno rađene cvjetne aplikacije od baršuna. Bio je to unikatni dodir koji je njihovim haljinama dao granny touch, no na jedan romantičan i vrlo simpatičan način.

Jedina nas je u budućnost sinoć odvela dizajnerica Ana Marija Ricov kolekcijom smirenih nijansi. Oštri rezovi i geometrijski oblici njezin su stil koji tumači na provjeren način. Razvila je priču i u ženstvenom smjeru: transparentni materijali otkrivaju kožu i to vrlo sofisticirano: idealno za curu iz budućnosti koja voli minimalizam i smirenu eleganciju.

Foto: Mateja Vrčković

 

2B boris banovic 11

2B Boris Banović

 

envy room 11

Envy Room

 

ana maria ricov 1

Ana Marija Ricov