Username *
Password *
Remember Me

Kreiranje mirisa podrazumijeva buđenje sjećanja i dijeljenje vlastitih iskustava i emocija, vjeruje Sara Carner, osnivačica niche brenda Carner Barcelona koji se nedavno predstavio u Firenci na sajmu mirisa Pitti Fraganze, pa je tim putem stigao i do naše najpoznatije niche parfumerije Top u centru Zagreba.
Kolekcija Carner Barcelona koju su, od najkvalitetnijih sastojaka, kreirali pravi „artisani“ u svijetu dragocjenih mirisa, nudi karakteristične mirise za individualce koji se žele upustiti u luksuz apsolutne jedinstvenosti. Opčinjenost finim parfemima, neprekidna potraga za kvalitetom i autentičnošću, te neumorna strast za stvaranjem potaknuli su Saru Carner da slijedi svoj instinkt i započne samostalan niche projekt, Carner Barcelona.

 

1


Surađujući s najpoznatijim svjetskim nosevima, Sara je u svoj rad unijela umjetničke i osobne utjecaje i kreirala divne mirisne mješavine od najfinijih sastojaka, stapajući ih sa svojom osobnošću, iskustvom, promišljanjima i snovima… Njezini preci su poznati španjolski „artisani“ koji se generacijama bave kožom, tako da je Sara u kreiranju svojih mirisa spojila svoj moderan brend sa španjolskom tradicionalnom kulturom izrade koju njeguju najbolji domaći dizajneri i dobavljači.

Izuzetni mirisi, pretočeni u minimalističke crno-bijele bočice, ostaju vjerni avangardnom i umjetničkom imidžu Barcelone. Odlična fuzija između starog i novog; srebrne oznake odaju počast antiknim metalnim vratima Barcelona u 19 stoljeću kao suptilni treptaj povijesti. Drveni akordi, neki od najsenzualnijih i najintrigantnih nota prisutnih u svakoj mirisnoj priči, i vizualno su prisutni u čvrstom drvenom čepu na svakoj boci. Čepovi su izrađeni iz obnovljivih EU šuma, po najstrožim ekološkim certifikatima.


4444

Tardes
Posveta miru i harmoniji kasnih ljetnih popodneva. Miris koji je čist i iskren. Uživanje u ljepoti sunčevih zraka koje se javljaju dok sunce počinje zalaziti iza brežuljaka. Grmovi divljih ruža i pelargonija bojaju lagano zatamnjene pejzaže. Njihovi bogati cvjetovi ispuštaju opojan mirisni nektar koji ostaje u zraku i miješa se sa zemljanim mirisima svježe odrezanog stabla, koji  izmiješani zajedno napadaju početak večeri…
Note
Vrh: egipatski geranium, bugarska ruža, ružino drvo, badem.
Sredina: virđinijski cedar, celer, šljiva.
Baza: venecuelanska tonka, mošus, sunčanica.

D600
Parfem koji utjelovljuje urbani način života i mediteransku dušu grada Barcelone; vibrantan začinski miris s dozom misterije. Rani zvukovi grada miješaju se sa naletom svježeg vjetra koji se plete uokolo otvorenih prozora. La Ramblas i La Boqueriu polako ispunjava zvuk dnevne aktivnosti, svježe ubrano cvijeće, zrelo voće i začini koji otkrivaju egzotičnu mješavinu aroma. Dok se ulice bude i mediteransko sunce zagrijava dan, zrake svjetlosti rade sjene na gradskim trgovina i parkovima. Sva osjetila usmjerena su na dinamičnost Avenida Diagonal i veličanstvenost Paseo de Gracie… Navečer, puls se produbi i potamni (zamrači) dok grad otkriva svoju misterioznu i najsenzualniju stranu.
Note
Vrh: madagaskarski crni papar, sicilijanski bergamot, grejp.
Sredina: guatemalski kardamon, italijanski iris, egipatski absolut jasmina.
Baza: virđinijski cedar, madagaskarski absolut vanilije, vetiver.

 

55555

Rima XI
Intenzivan cvjetno-začinski miris koji priziva zavodljivost, prkos, nedostupnost... Misteriozan i senzualan, miris je inspiriran popularnim španjolskim pjesnikom G.A. Bécquerom, koji je živio i radio u 19. stoljeću; kao i njegovom poemom „Rima XI“. Rima XI bio je nominiran za TOP 5 finalista FIFI nagrade u New Yorku 2013. Godine
Note
Vrh: guatemalski kardamon, madagaskarski crni biber, marokanski nana mint, šafran.
Sredina: cejlonski cimet, indonezijski muškatni oraščićm indijski sambac jasmin, korijander.
Baza: virđinijski cedar, australska sandalovina, madagaskarska vanilija absolut, benzoin iz Laosa, nježna ambra i mošus.

Cuirs
Nostalgija za davnom erom obrtničkih ateljea, miris duhana i svježe obojane kože… Jakog i  nezavisnog karaktera, Cuirs (eau de parfum) započinje pikatnošću šafrana, koji se miješa s toplinom plemenitih drva namamljenih otkrivanju dubljih sfera koje vode u srce zemljane  arome nagarmothe i smolastog mirisa suhe ambre. Sve te esencije senzualno se stapaju s intrigantnim mirisom kože, otkrivajući svu svoju snagu i mističnu primamljivost. Nesavršen i zapravo varljiv balans duhanskog dima i singularnog mirisa štavljene kože. Ovaj miris bio je nominiran za TOP 5 finalista FIFI nagrade u New Yorku 2012.
Note
Vrh: kumin, šafran.
Sredina: ljubičica, australijska sandalovina, teksaški cedar, paragvajski guiac, indonezijski pačuli.
Baza: venecuelanska tonka, absolut cistusa, mošus, oud, indijska nagarmotha, dominkanski amyris, suha ambra i kožnati akord.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location