Username *
Password *
Remember Me

- Hotel 9 bio mi je izazov iz više razloga - javlja nam se slavni hrvatski arhitekt Ante Vrban, s privremenom adresom u Moskvi, koji je nedavno otvorio od prvog dana popularni zagrebački hotel Boutique 9, smješten preko puta Autobusnog kolodvora - prvi od njih je njegova lokacija, htio sam njime "probuditi" ulicu u kojoj se nalazi. Kada radim u Zagrebu svi su projekti uglavnom na brdima iznad grada ili u strogom centru. To mi je dosadilo. Zato sam prihvatio raditi upravo njega. I mislim da je super ispao. Meni je Hrvatska uvijek inspiracija, jer mi je 90% projekata izvan nje. Trenutno su mi ugovori u Moskvi do kraja 2015., do onda ću dovršiti četiri vile i zgradu - .

 

Oscar1

 

- Nakon toga ću odlučiti gdje ću dalje, jer tjedno dobivamo čak dva zahtjeva za projektiranjem… Kad budem pri kraju s poslom ovdje u Moskvi, donijet ću finalnu odluku. Planeta je jako mala, možda sam se malo zaželio Amerike. Vjerojatno ću u New York ili Miami. Europu sam radio od 2010 do 2013. Ali gdje god radio, Zagreb i Hrvatska su moj dom. Tamo je sve što volim, tamo sunce najljepše sja… - .

 

 

 SG 1654
Hotel Boutique 9

 

 

- Kad kuća koju radim ima više od dvije etaže, volim svakoj od njih dati poseban izgled. Zato je svaki kat u Hotelu 9 drugačiji, pa gosti mogu birati u kojem se najbolje osjećaju. Radio sam dosta takvih manjih hotela, kao i one od po 200 soba… Razlika izmeđi takvih projekata je ogromna… Sličnost je jedino činjenica što su svi hoteli javno mjesto, pa moraju zadovoljiti više ukusa. S druge strane, posebne su i kuće koje radim, jer se onda moram potpuno posvetiti obitelji i njihovim svakodnevnim navikama. Funkcionalnost hotela i kuće su neusporedivi. Ja obožavam svoj posao, svejedno mi je koja je namjena prostora kojeg projektiram, jer svaki je unikatan na svoj način. Ujedno, uvijek želim da prostori koje radim imaju moj potpis, da budu prepoznatljivi kao moj rad - .

 

aaa
Ante Vrban

 

Afrodita1

Afrodita2

Amabilis

Amabilis1

Oscar

 SG 1464

  SG 1711

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location