Username *
Password *
Remember Me

Famozna linija luksuznog nakita imena Cher Dior predstavljena je tijekom nedavno održanog Tjedna Visoke mode u Parizu. Dizajn potpisuje Francuskinja Victoire de Castellane (u Dioru radi od 1998.), vrlo cijenjena autorica koja je prije Diora radila 14 godina u Chanelu, na sličnom radnom mjestu. Ovakvi komadi su, osim prezentacije vrhunske izrade, apsolutni eye-candy, ali i san svake princeze i onih koje se tako žele osjećati!

OP

Prekrasan novi dizajn ove high jewelry line u znaku je električnih boja koje emitiraju skupocjeni rubini, smaragdi, safiri i dijamanti. Svaki je komad napravljen po pravilima geometrije, te čini impozantan sklad pojačan igrom svjetla. Inspiriran je vintage nakitom naših baka i kreacijama Visoke mode, te predstavlja tradiciju kuće Dior. - Ovoga puta željela sam da se boje doslovno potuku, pa su kreacije u znaku gusto poslaganog kamenja za koje nisam planirala da izgledaju kao prijatelji, već kao da su na jednom mjestu namjerno nagruvani! – slatko je objašnjenje autorice. Kolekcija je posveta samom Christianu Dioru i njegovom revolucionarnom dizajnu.

DIOR1

Nije slučajnost da njezine kreacije nalikuju starim komadima nakita koje su dame nekada nosile i u dnevnim prigodama. - Ukus za nakit "zaradila" sam od svoje bake Sylvie Hennesy, koja je nosila nakit tako da se bojama slaže uz odjeću, te se kompletno presvlačila tri puta na dan, zajedno s mijenjanjem ukrasa. Ona nije bila baka u klasičnom smislu, već je bila poput neke holivudske zvijezde. Njezini bliski prijatelji bili su Barbara Hutton, Cary Grant i Christian Dior, dok je Barbara tijare nosila tijekom dana i noći. Bilo je to visoko društvo koje je živjelo, za današnje pojmove, na pomalo ekscentričan način. Bio je to pravi jet-set - .

DiorCouture2

Od malena je Victoire pokazivala ljubav prema nakitu, a kad je imala samo pet godina, rastavila je svoj prvi komad nakita. S dvanaest je radila samostalne kreacije, odnosno rastavljala stare i stvarala nove, unikatne komade. - Pošto sam krenula s kreiranjem već od malih nogu, u mojim su očima ti komadi nakita bili veći nego što su uistinu bili, iako su bili grandiozni sami po sebi. Otuda moja ljubav za mega komadima, pa stalno pokušavam uloviti te idealne dimenzije, a često mi neki komad nije dovoljno velik, želim da bude još veći… Upravo to pretjerivanje i ogromne dimenzije fascinirale su me i kod haljina Visoke mode, te mase satena i tila, ali i ukrasa, oduvijek su za mene bili nešto posebno i jedinstveno. Kad sam krenula dizajnirati cocktail prstenje, ljudi su mislili da sam luda! - .

DiorCouture3

- U radu me također inspiriraju heroine poput Elizabeth Taylor i Marilyn Monroe. Kad krećem s dizajnom, prvo si skiciram na post-it papiriću, nakon toga idu crteži iz svih kutova i onda počinje onaj najzahtjevniji dio, a to je izrada - ističe dizajnerica čiji je najomiljeniji kamen opal, "jer pod svjetlom izgleda kao da je živ".

- Želim da moji komadi nakita budu vječni i da ih majke i bake poklanjaju svojim kćerkama i unukama… Osobno nosim jedan komad nakita koji mi je poklonila baka, i kad ga nosim, osjećam njezinu prisutnost - . A kako je krenulo s ozbiljnim radom? - Počela sam kao djevojka obilaziti antikvarijate u potrazi za nakitom, i nikako nisam mogla naći nešto dovoljno veliko... - . Ostalo je povijest.

Foto: Dior

 

DiorCouture5

DiorCouture6

DiorCouture7

DiorCouture8 crDiorCouture9

DiorCouture10 cr

DiorCouture11

DiorCouture12

DiorCouture13 cr

DiorCouture14 crDIOR Jewellery 01DIOR Jewellery 02DIOR Jewellery 03DIOR Jewellery 04DIOR Jewellery 05DIOR Jewellery 06DIOR Jewellery 07DIOR Jewellery 10DIOR Jewellery 11DIOR Jewellery 12DIOR Jewellery 14