Username *
Password *
Remember Me

Nedavno otvoreni concept dućan "Top" Boruta Mihalića, u strogom centru Zagreba, osvježio je ponudu: u prostor su stigle čudesne ručno rađene majice hrvatske dizajnerice Vedrane Mastele koje neodoljivo podsjećaju na pjenušavo more i ribarske mreže, zatim švedski mirisi Agonist koje simboliziraju arktička hladnoća i najfiniji sirovi materijali, a proširena je i lista Byredo mirisa. Sada su tu i Bullion i Inflorescence.

 

detalji3Vedrana Mastela

Vedrana Mastela
Mini serija unisex crnih i bijelih gornjih odjevnih predmeta s ručno rađenim perforacijama (iznutra na van) u različitim pamučnim materijalima i tonovima nastavak je diplomske kolekcije destroyed creation koja istražuje pojmove stvaralaštva i destrukcije, a početna inspiracija dolazi od konceptualne umjetnosti Lucia Fotnane. Perforacije otvaraju površinu tkanine u novu dimenziju, jednako kao što Fontana otvara površinu slikarskog platna. Rezultat su različite teksture na materijalima. Perforacije mijenjaju površinu te odjevne predmete pretvaraju  u nešto novo i drugačije, mijenjaju se nošenjem i u pokretu, no bazično su jednostavne. To je T-shirt kojemu je Vedrana dala novi život.

 

bijeloplava2


U ponudi su tri vrste majica kratkih rukava:
1.) Teeshirt koji ima rupice locirane u liku kvadrata.
2.) Oversized perforirana jednoslojna majica
3.) Dvoslojna perforirana majica


Vedrana Mastela rođena je 1986. u Zagrebu. 2012. stječe titulu magistre inženjerke tekstilnog i modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Sudjelovala je na različitim projektima, natjecanjima i izložbama poput Izložbe hrvatskog dizajna, Dana D, INFLUENCE Mediterranean fashion festivala u Sloveniji, Triumph Inspiration Award Hrvatska, Habitus Baltija međunarodnom natjecanju mladih dizajnera u Latviji te iD International Emerging Fashion Awards na Novom Zelandu.

 

Agonist
Christine Gustafsson, švedska dizajnerica francuskih korijena i Niclas Lydeen, također švedski dizajner, osnovali su brand Agonist 2008. godine. Njihova strast za dizajnom i ljubav prema parfemima dovela ih je do ujedinjenja dviju velikih “umjetnosti”: mirisa i produkt dizajna. Ova zanimljiva suradnja dvoje dizajnera sa svjetski poznatim parfumerima rezultirala je iznenađujućim i jedinstvenim kreacijama, koje su sve napravljene od prirodnih esencija. Za izradu parfema koriste se najfiniji sirovi materijali iz cijelog svijeta koji se spajaju u šest različitih mirisa. Mirisi nisu rodno podijeljeni i namijenjeni su i muškarcima i ženama. Kroz šest olfaktivnih kreacija pokušava se dočarati vrlo jedinstven nordijski pejzaž, kultura, stil; i u konačnici nordijski način života. Um i tijelo u sinergiji, osvježavajuća klima, čistoća u formi, nepregledne šume, “pusti pejzaži”...sve je to inspiracija koja stoji iza imena Agonist. Ovdje govorimo o pravom “parfum nordique”. Trenutno se mirisi mogu kupiti u flakonima od 50ml, dok se miris u olfaktivnim skulpturama; koje se rade u suradnji s najstarijom tvornicom porculana u Švedskoj Kosta Boda, koja posluje od 1742. godine; mogu se naručiti prema želji klijenta.

 

aaaa
Sastav mirisa istaknut je preko cijele bočice


Lista mirisa
Artic Jade - inspirirano zaleđenim arktičkim krajolikom
Black Amber - miris koji vas vodi u tamnu šumu, poput ambre.
Liquid Crystal - ovaj miris svjež je i oštar poput noža samuraja
Onyx Pearl - inspiriran interesantnim slikama Guya Bordaina
The Infidels - miris koji je posveta strasti i opasnosti u istom trenutku
Vanilla Marble - oda kremastoj vaniliji
Isis (najnoviji miris u kolekciji) - inspiriran trenutkom pucanja pupoljka koji se pretvara u cvijet i istovremeno simbolizira početak novog života. Miris je svjež i energičan. 

 

 

111

Byredo Bullion - miris je bio namijenjen samo arapskom tržištu, no ove godine odobreno je 100 bočica za cijelu Europu.  U Hrvatskoj je na raspolaganju 6 EDP-a od 100 ml.
Vrh: ružičasti biber i crna šljiva
Srce: osmantus, magnolija, koža
Baza: Tamna drva, sandalovina, senzualni mošus

Byredo Infloresence - cvjetni miris, koji je posvećen vrtovima koji su svjedoci snage i ljepote cvijeća
Vrh: ružine latice, ružičasta frezija
Srce: magnolija, đurđica
Baza: svježi jasmin

 

 

bijela2

bijelamajica2

mastela bijela

plava1

plava2

 

Komentari (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

za miris ne znam, ali majce definitivno predobro izgledaju <3

 
This comment was minimized by the moderator on the site

Majice su mi prekul, mislim da bi jako dobro izgledale u jednostavnoj kombinaciji sa trapericama, kožnom jaknom i nekom oversized torbom!

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location