Username *
Password *
Remember Me

Naša je obala očaravajuća, svatko tko je barem jednom bio na Hvaru osjetio je čaroban zov prirode, a među obožavateljima je od prošle godine i poznati dizajner unikatnog nakita Nenad Sovilj. Upravo tom otoku, koji se ljeti pretvara u istinski raj, poznati autor posvetio je ovogodišnju ljetnu kolekciju.  – Pola godine živim u Zagrebu, a drugu polovicu provodim na Hvaru. Mirisi i boje tog otoka toliko su me oduševili da sam jednostavno poželio utkati ih u novu kolekciju nakita koja, što je kod mene rijetkost, od samog početka ima svoju snažnu inspiraciju i poruku. Ovoga puta sam simbole Mediterana – more, sunce, mirise, zamislio kao boje posložene u color-block stil na ogrlicama i narukvicama. Radim najviše s epoksidnom smolom, obožavam je. No, to je do kraja nepredvidljiv materijal, nikad ne znam kako će nešto ispasti jer ona naprosto diše i time konstantno intervenira u moj dizajn… No, izmislio sam posebnu tehniku koju sam kroz godine rada usavršio, upravo kako bih što bolje pripitomio materijal - .

 

2 cr

 

Nova kolekcija specifična je i po tome što se kroz umjetnički pristup koristi njegov logo kao ironija logomaniji, koji ipak u njegovim komadima nakita ne nalikuje na oznaku brenda, već se pojavljuje isključivo kao umjetnički element. Osim smole, Sovilj u svom kreativnom radu koristi i keramički emajl, poludrago kamenje, te rips. Velikih planova nema, sve su to u njegovu radu koraci fokusirani na trenutačnu kolekciju, te, kako ističe, prema što više umjetničkoj izradi nakita, koji na kraju kod novih vlasnica nastavlja svoj život tako da svakoj kombinaciji daje uistinu poseban pečat. Izvan svoga vremena, izvan trendova. Ako ste u Zagrebu, svrnite u Flores u Dežmanovom, gdje je još uvijek otvoren Sovilj Pop-up Store, a u Hvaru ćete Sovilj nakit naći na adresi Kroz Burak 19.

 

1 cr

3

8

3333ssss

Poznata pjevačica Severina jedna je od najvećih obožavateljica nakita Nenada Sovilja (gore). Autor (dolje) pjevačici objašnjava način izrade kolekcije

vvvv

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location