20 godina uspjeha @ Vizura Petre Granić

  Jedna od najpoznatijih zagrebačkih frizerki i stilistica kose, kreativna direktorica i vlasnica studija Etra, Petra Granić, ove godine obilježava čak dvadeset godina uspješne karijere, a predstavljanje kampanje povodom obljetnice održano je sinoć u Kulinarijatu na Opatovini. Tu su bile Petrine brojne klijentice i prijateljice: među njima i Lana Barić, Iva Mihalić, Nataša Janjić, Mia Biondić, Anja Matković, Judita Franković, te primabalerina Edina Pličanić. - To su ujedno moje muze, one su me i inspirirale za ovu izložbu i proslavu - otkrila je Petra, prisjećajući se početaka…

  Natasa Janjic Studio ETRA691F

  Retro ugođaj poznatog restorana bio je odlična podloga za prekrasne fotografije koje potpisuje Mare Milin. Make-up su odradili Saša Joković i Dajana Pajkić, a robu je za snimanje posudio naš slavni studio I-gle. Na fotografiji: Nataša Janjić, Etrina klijentica i dugogodišnja prijateljica Petre Granić

  - Prvo šišanje odradila sam sa četrnaest - smije se Petra - uzela sam škare i ošišala najbolju frendicu! No, njezina mama nije bila baš oduševljena, iako se nama baš svidjelo! Bila sam uvjerena da znam što je najbolje, sjećam se te situacije kao da je bila jučer. Kroz sve te godine upoznala sam toliko divnih ljudi da sam s nekima i privatno i poslovno vezana… Na primjer kampanja, sve te ljude, Mare Milin, Sašu Jokovića, modele i glumice, znam godinama, drago mi je da su upotpunili moju obljetnicu, pa smo i to ukomponirali u naše prijateljstvo… - .


   etra kulinarijat
  Kulinarijat na Opatovini poslužio je kao idealno mjesto za predstavljanje kampanje i obilježavanje 20. godišnjice Petrina rada (Petra Granić na crno-bijeloj fotografiji)


  - Sjećam se, u samom početku svoje zaljubljenosti u struku imala sam neku viziju koju sam vrlo brzo morala mijenjati, pa sam se tražila, prilagođavala klijentima, radu, dok nisam shvatila da trebam slušati svoj unutarnji zov i pokrenuti kreaciju šišanja i način rada viđenja frizure svojim okom na svoj način da ga sto bolje prilagodim klijentu. Tako sam sada svojim drugačijim pristupom šišanja prikupila pregršt klijentica koje su prepoznale moj rad a specifičan je po tome što je frizura uistinu postojana dobar dio vremena i kod kuće bez velikog feniranja, jer je prilagođena prirodnom padu kose. Tako da se iskoristi njen oblik koji odgovara obliku lica.

  Mia Biondic2 Studio ETRA630A
  Mia Biondić / - U studiju Etra nećete vidjeti klijentice da dolaze na fen frizuru jer svoju frizuru mogu odlično održavati kod kuće. Volim raditi s dozom klasike koja u sebi ima malo ekstravagancije, tako da kod mene dolaze žene različitih stilova - otkriva Petra.

  Ima jedna divna priča koje se sjećam - jednom je došla djevojka s jako dugo kosom, a željela je makeover. Nakon razgovora je zaključila da je spremna, i odlučile smo se za kraći pixie look. Prihvatila sam izazov i rezultat je bio dličan. Kasnije toga dana, kad je ona već otišla, javio mi se njezin dečko i pitao - Petra, što si mi učinila od cure? - ja sam se na to stresla, a onda je rekao - ja sam se ponovno zaljubio u nju! - sva sam se naježila u tom trenutku, a i sada, kad se sjetim toga… - . I tako Petra već dvadeset godina oduševljava brojne, u svom elegantnom i jednostavnom salonu uljepšava sve one koji žele promjene, ili pak samo malo sjaja u kosi…

  Iva Mihalic Studio ETRABDCB
  Glumica Iva Mihalić

  Petra Granić @ Etra radi brojna snimanja, kampanje, editorijale, a njezin je salon u Zagrebu jedan od najpoznatijih i najkvalitetnijih, nalazi se u dvorištu Nove Vesi 7 na Gornjem Gradu. U svom radu koristi proizvode za kosu Davines.

  Edina Plicanic Studio ETRAD739Primabalerina Edina Pličanić

  Judita Frankovic Studio ETRAB443
  Glumica Judita Franković

  Anja Matkovic Studio ETRA0E11
  Glumica Anja Matković


  Lana Baric2 Studio ETRAF457
  Glumica Lana Barić