2. Avon Pro Woman konferencija

  2. Avon Pro Woman konferencija održana je prošli tjedan u Zagrebu: cilj konferencije (u organizaciji Kluba Crvenih Cipela) je povezivanje žena i osnaživanje aktivnosti vezanih uz njihov osobni rast i razvoj, karijeru, poduzetništvo i stvaralaštvo te dobrobit općenito.

  fotografija 11
  Lucija Josipović (Avon), Karolina Leaković, Đurđica Marković (Klub Crvenih Cipela), Mirela Holy


  „Promoviranje uspješnih žena koje daju primjer sadašnjim i budućim generacijama od velike je važnosti za promjenu precepcije o tome što žene mogu, znaju i hoće,“ rekla je Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i drugu godinu za redom pokroviteljica konferencije.
  Kroz šest panela i dva izlaganja, u nastavku konferencije na pozornici su se  izmijenile svestrane i uspješne žene. Tako su o ženama na tražištu rada s Nebojšom Subanovićem razgovarale  Elena Wolsperger Doležil iz Dukata, Elvira Mlivić Budeš, poslovna konzultantica i vlasnica poslovnog učilišta Filaks i istoimene tvrtke, Helena Alfirević Arbutina, arhitektica i poduzetnica, te Katarina Džale, uspješna modna dizajnerica i poslovna žena.  Iako su našle „svoje mjesto pod suncem“, priznale su da ih mnogobrojnost uloga koje žive ponekad stavlja pred izbore koji nisu laki.

  fotografija 9
  Katarina Moškatelo, Tajana Kesić, Šapić, Patrizia Milani, Martina Crljen


  Nema čarobnog recepta za postizanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života, priznala je prisutnima Gordana Frgačić, menadžerica za ljudske resurse u velikoj korporaciji, autorica dviju knjiga iz područja popularne psihologije "Zašto smo manje plaćene" i "Kako dobiti posao", te romana "Sezonka", i majka troje djece, u svom izlaganju „Ravnoteža privatnog i poslovnog života“.

  Isto tako nema društveno odgovornog poslovanja bez društveno odgovornog ponašanja pojedinca, zaključile su panelistice, a Jurič i podsjetila da odgovorno ponašanje počinje odgovornošću prema sebi, pri čemu je redovita kontrola zdravlja temelj svega.