Username *
Password *
Remember Me

Kolekcije koje mogu konkurirati onima sa zapada, a koje nerijetko uzdižemo u nebesa, potpisuju Branka Donassy, Ivica Klarić i Jovana Marković, koja se na pisti Zagrebačkog velesajma sinoć predstavila u sklopu projekta Zona 45 i u suradnji s beogradskim tjednom mode.

op

Ivica Klarić / zima 2013

Ivica Klarić kao i uvijek posvetio se detaljima u kroju, te predstavio mušku kolekciju koja bi momcima mogla dati vjetar u leđa, što se tiče zanimljivijeg stylinga, a opet im ponuditi praktična rješenja za svaki dan, pa i onaj svečani. Ivica je vrstan krojač, poznaje konstrukciju i voli krojačke izazove. Crnu je ponegdje zamijenio plavom bojom, koja je kolekciji dala dozu razigranosti. No, pokazao je i otkrio faze šivanja – neke od kreacija imaju otkrivene šavove i vidi se gdje ide konac. Spojio je vestu i košulju i napravio drugačiji odjevni predmet. Upravo to pokazuje njegovu hrabrost da učini nešto po pitanju muške mode koju i više nego uspješno radi već više od desetljeća.

donassy 4
Branka Donassy
/ zima 2013

Kolekcija Branke Donassy ponudila je divnu paletu zagasitih nijansi, ponegdje na krznenim, ponegdje na vunenim i svilenim materijalima. Krasna izrada i vrhunski sklad siluete njezin su modni potpis, koji ona njeguje već više desetljeća. Volumen je njezino područje igre, ona ga naglašava na pravim mjestima, intervencijama u kroju koje koristi znalački. Jedna je od naših najboljih modnih dizajnerica, a već godinama njezin je dizajn prisutan i u multibrand dućanima diljem Evrope.

Jovana Markovic 3
Jovana Marković / zima 2013

Jovana Marković koristila je pravu kožu i svilu. Već na prvi pogled vidjelo se, čim je prva svilena haljina izašla na "teren", da se ovdje radi o finom materijalu. Način na koji se svila giba, neodoljivo je senzualan, a kroj je, kakav god bio, vrlo lagan i romantičan. Viđena je inspiracija Srednjim vijekom i barokom, a dodatno su stil začinile i retro frizure. Kolekcija je nosiva, no ima i jednu večernju notu, iako su njezini komadi lako prilagodljivi svakodnevnom stilu.

Foto: Mateja Vrčković

 

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Jovana Marković = wow... rado bih neke od tih odjevnih komada (((: crna sa zlatnim dodatcima, savrseno, obozavam taj buntovnicki ali opet glam look! jedina informacija koja mi se ne svidja jeste prava koža...

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location