Chanel pre-fall 2013: tweed ima bezbroj lica

    Modna tema Chanelove The Metiers d'Art pred-kolekcije za sljedeću jesen su tartan uzorak, kilt i ta predivna topla, gusta tkanina, simbol Škotske u bezbroj opcija. Kao svake sezone, i ovoga puta Karl Lagerfeld je zaronio u bogatu povijest kuće za koju radi, te izvadio još jedan dragulj – Coco je u mladim danima bila u vezi s Vojvodom od Westminstera, i upravo ju je on uveo u svijet lova, tartana i tweeda u kojima je mlada vizionarka odmah prepoznala potencijal udobnosti i praktičnosti, koje su u ono vrijeme u ženskoj garderobi bile skromnije i dosta ograničene.

    OP

    I tako je Karl u novu kolekciju još jednom uspješno upleo tradiciju, stil, udobnost i simbole ove francuske kuće koja vjerno slijedi svoje snove planski lansirajući svake sezone nešto prepoznatljivo i nosivo s vlastitim detaljima. Naravno, tu su i Chanel kostimi, no ovoga puta oni su rezultat posebne suradnje, naime, kuća Chanel je nedavno kupila tvornicu Barrie Knitwear u blizini škotske granice koja broji 180 radnika i ponosi se posebnim majstorima na ovom modnom području.

    Naime, upravo radi ove pojačane suradnje, Karl je imao mogućnost osmisliti prekrasne kreacije koje će vjerojatno obilježiti sljedeću zimu, podario im novu mladost, ubacio injekciju pozitive i lijepih zelenkastih, bordo i smeđih nijansi. A i interijer je pratio priču: scena je postavljena u Linlithgow Palace u blizini Edinburgha u Škotskoj.

    Kosa je dodala još jednu vintage dimenziju. – Karl mi je poslao slike članova kraljevskih obitelji koje su tu nekada živjele i poželio da kosa na reviji bude velika, raskošna i ukrašena – istaknuo je slavni frizer Sam McKnight, a inspiraciju su pronašli i u kraljici Mary of Scotland, koja je rodom bila Francuskinja (1542 – 1587). Bila je to još jedna zaokružena priča modnog genijalca skrivenog pogleda.