Username *
Password *
Remember Me

Manuel Maligec, nova nada zagrebačkog tjedna mode, prvu samostalnu kolekciju predstavio je sinoć u Hypo centru. Pistom su u njegovo ime defilirale djevojke u crnom, prezentirajući uske, senzualne siluete razbijene ponekom transparentnom ili bijelom površinom. - Inspiraciju sam našao u arhitekturi Bauhausa, točnije u radovima Ludwiga Mies van der Rohea. Jednostavnost, prozirnost materijala, strukturalni oblici, pročišćene linije te arhitektonski pristup oblikovanju odjevnih komada zaštitna su obilježja moje kolekcije "Baptism" -  otkriva Maligec.

1332

Mladi se autor priklonio trendu visoko naglašenih ramena, sjajnih tekstura i glamuroznog gothic stila. Jednostavni krojevi, među kojima se nalazi i popularan peplum, nadograđeni su futurističkim tkaninama, čime autor nije nimalo umanjio nosivost odjevnog predmeta, već ga je teleportirao u novu modnu budućnost u kojoj ozbiljne cure njeguju new-age klasiku.

Maligec 1Maligec 2Maligec 4mal11mal12mal15

 

[ep_anoui] by Eva Poleschinski brand je koji je na ZG pistu stigao iz ne tako dalekog nam Beča. – Cilj nam je istražiti tkaninu, kroj i dati naglasak na detalje. Materijali su nerijetko klasično pleteni, no tvore neobične krojeve. Svakom novom kolekcijom želimo stvoriti odjeću koja onome tko je nosi daje način da izrazi svoju individualnost – ističu u modnoj kući. Stvaraju kreacije za oba spola, no karakterističan u svim kreacijama je upravo pomak u kroju, način na koji istražuju modne oblike, dodajući im dozu energije ponekim snažnim uzorkom.

Poleschinski 1Poleschinski 2Poleschinski 3Poleschinski 4Poleschinski 5Poleschinski 6Poleschinski 7Poleschinski 8Poleschinski 9

 

Toni Rico opet je napravio show, no sinoć su pistom prošetali momci - na sprovodu. Kolekcija "Tužni trenuci" inspirirana je dendizmom, a ujedno je i naslov njegovog diplomskog rada na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu. S obzirom da Toni svoje kolekcije ne doživljava sezonski, već kao neku vrsta "work-in-progressa", iza svake revija ima jedna priča. - Sprovod kao izvor nadahnuća u kreiranju odjeće razvio se u neiscrpno istraživanje... Pogrebni običaji kulturno su nasljeđe svake zajednice te ih je potrebno očuvati kao dokument o prošlosti. Ova moja revija obrađuje tematiku smrti kao dijela života - istaknuo je autor. Iako Toni voli raditi spektakle i igrokaze, činjenica se da njegovoj odjeći ne trebaju nikakvi dodatni elementi za animaciju, već sami krojevi govore za sebe. Mladi se dizajner kroz godine razvio kao jedan od najboljih hrvatskih autora muških kolekcija, te se uistinu može pohvaliti kvalitetnim, kreativnim krojevima i izvrsnom izradom.

Foto: PR i Goran Šerbula

Rico 1Rico 2Rico 3Rico 4Rico 5

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location