Username *
Password *
Remember Me

Njezino umjetničko ime je Smashinbeauty i dnevno je prate tisuće ljubiteljica make-upa diljem svijeta. Rođena je u Chicagu (porijeklom je Hrvatica), a u Lijepu našu preselila se 1994. godine. Samo za ItGirl.hr progovorila je o tome kako se hobi i neobavezno izmjenjivanje savjeta pretvorilo u ozbiljan blog koji je zatim postao njezina glavna zanimacija i posao. U medijima, intervjuima i javnosti predstavlja se isključivo pod imenom svog bloga.

1

- Prvo sam živjela u Istri, pa u Zadru da bi na kraju završila u Zagrebu. Danas živim na relaciji Zagreb-Budimpešta, no to me nimalo ne ometa jer je taj način života „na putu“ doista standardno ponašanje za Amerikance. Moram priznati da, iako sam došla mlada, trebalo mi je dosta vremena da se adaptiram. Sada sam se već potpuno navikla na život ovdje - .

Ipak, prije pet godina spremala se vratiti se u SAD. – Bio je to prijelomni moment u mom životu, no zaljubila sam se… Sada smo u braku i definitivno ostajem ovdje. Prije nego što sam upoznala svog sadašnjeg supruga družila sam se uglavnom sa strancima, tek nakon toga krenula je moja konkretna adaptacija… Danas je moje društvo zagrebačka ekipa i imamo sve više zajedničkih tema - .

1331
- S blogom sam krenula radi razmjene informacija sa stranim blogericama, ali i arhiviranja stvari koje su mi se sviđale. U to vrijeme, početkom 2007-e godine, to je bilo nešto novo i nitko, iskreno, nije ništa očekivao od bloga. Čak sam i ime mijenjala tri puta jer nisam to uopće shvaćala toliko ozbiljno... Radila sam i V-loganje, no taj Youtube kanal sam zatvorila pa otvorila novi 2010-e, pod imenom Smashinbeauty. Negdje krajem 2009-e sam pokrenula web stranicu/blog smashinbeauty.com jer su me počeli čitati sve više i više… Kako je moj blog rastao, počela sam pisati o svemu vezanom uz svijet ljepote, pored recenzija i video-tutorijala. Sad objavljujem razne vodiče za svakodnevni make-up ili tematske, poput Halloween i slično. Imam i suradnicu koja piše o modi, beauty novostima i DIY projektima - .

frankenstein

- Stalno me pitaju, da li možeš živjeti od svog bloga, kakva je zarada? Da i da, moguće je. Suprug mi stalno govori da je meni blog na prvom mjestu, a onda je sve ostalo… Iskreno, slažem se s njime. No, da biste živjeli od svog bloga to morate shvatiti kao posao, a ne kao hobi ili neku usputnu stanicu u životu. U početku nisam to tako shvaćala, blog sam radila tek oko 8 sati u tjednu, no sada je to i po 15 sati, ako ne i više, dnevno! Da, to je puno radno vrijeme. Ponekad se totalno izgubim u svom svijetu, napravim si kavu u 9 ujutro, zadubim se u teme i najednom shvatim da je kasno poslijepodne… Ima dana kad bih voljela da jedan dan ima 48 sati, bloganje mi je toliko ušlo u krv da mi vrijeme leti i leti… Moj se rad bazira na pripremama tema, slaganju make-up lookova, priprema oko video materijala i slično - . 

2

- Kada je riječ o video uradcima oni su, iskreno, dosta iscrpljujući. Najmanje je posla oko editiranja, to traje oko šest sati… Najdulje traje razrada same ideje i to može trajati od par dana do par tjedana. Samo snimanje, ako video nije previše kompliciran, traje imeđu 4 do 6 sati, a ponekad i 3 dana, ovisi koliko materijala trebam. Uvijek se trudim da video tutorijal bude što profesionalniji, zanimljiviji i zabavan, a ne samo edukativan (npr. Jigsaw Bill Makeup, The Bride of Frankenstein, The Exorcist Makeup..) - . Uvijek ističem kako profesionalno bloganje zahtjeva kreativnost, vrijeme, istraživanje, rad, trud i znoj... to je itekako ozbiljna stvar! - .

 

 - Što se tiče razvoja blogerske scene u svijetu, teško mi je predvidjeti što će se dogoditi kroz recimo narednih 5 godina jer se stvari na internetu jako brzo mijenjaju… Hrvatska je već doživjela boom na blogerskoj sceni. Blogomanija je ovdje krenula prije dvije godine, i mislim da će to sljedećih 5 godina biti hit, no nakon toga pretpostavljam da će doći do zasićenja ili možda do kraja ove vrste bloganja… Možda će na svjetskoj sceni bloganje opstati još barem osam do deset godina, a zatim će nastupiti neke promjene ili kraj, no vjerujem da će blogere kao suradnike ili urednike uzeti neki poznati portali - .

3

- Činjenica je da se tržišta razlikuju i to je normalno, teško je uspoređivati se i boriti sa stranim blogerima jer je u Hrvatskoj sve preskupo za ovdašnje standarde. Mislim da blogeri kod nas trebaju bježati od ideje da kopiraju strane kolege, no mogu se njima koristiti za motivaciju. Svima koji imaju strast za ovim načinom izražavanja predlažem da jednostavno krenu s time i stvore svoj originalni način bloganja. Jedino tako će se izdvojiti iz mase! – .
Foto: Smashinbeauty

art
 

 

 
  

Komentari (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Super tekst, inspirativno

 
This comment was minimized by the moderator on the site

sva videa su odlična, ali sa Jigsaw je prezakon!

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location