NATAŠA MIHALJČIŠIN: METAMORFOZE // ČAROLIJA ručnog rada kao otpor masovnoj proizvodnji suvišnosti

  - Približavanje odijevanja i mode gradi svoju neophodnost i u ekološkom poretku poticanja održivosti i materijalnog recikliranja. Novi zanos reanimira čaroliju ručnog rada kao otpor masovnoj proizvodnji suvišnosti. Kolekcija Metamorfoze stoji upravo na tom razmeđu svjetova koji se miješaju u različitim vremenima nestajanja, transformacije i nastajanja, koji zazivaju budućnost na ostacima prošlosti – istaknula je Nataša.

  natasa selekcija duo 4

  Ovime autorica predstavlja novu etapu vlastitog modnog putovanja, a njezine stvari nisu samo odjeća, ona radi i koncem koji joj je netko poklonio, slučajni prolaznik postaje dio nekih budućih doživljaja. Nit nastavlja život, životni ciklus se nastavlja.

  - Svi odjevni komadi su realizirani u suradnji sa stalnim suradnicama, a neki dijelovi su izrađeni iz doniranog obiteljskog naslijeđa - mahom su to različiti konci i tkanine za izradu velova za šešire – komentirala je autorica.

  natasa selekcija duo 3

  Kod Nataše odjevni predmet ne nastaje slučajno, on je dio njezinih ideja, emocija, poseban i unikatan. Često su to pletenine, ovdje i brutalno perforirane, mrežaste, vrlo suptilne, grle tijelo i dopuštaju mu da diše, mijenja se i kreće.

  Kao da ga podržavaju u plesnoj aktivnosti, jer Natašine pletenine koliko su posebne, unikatne, priča za sebe, toliko one dopuštaju tijelu da bude slobodno, služe svakodnevici, dio su realne, ljudske stilske priče.

  Fotografije je u prostoru nekadašnje tvornice Jugovinil u Kaštel Sućurcu snimila Sara B. Moritz. Model je multimedijalna umjetnica Nina Kamenjarin. Diptihe je oblikovao Saša Stubičar. Periku je osmislila i izvela Milena Maršić (salon Glamour). 

  natasa selekcija duo 1natasa selekcija duo 2natasa selekcija duo 5natasa selekcija duo 6natasa selekcija duo 7