Username *
Password *
Remember Me

Ako mislite da je vaša frizura previše jednostavna na scenu dolaze šiške, savršen dodatak svakoj frizuri! Svaki oblik frizure voli šiške, bitno ih je uskladiti uz oblik lica, čela i strukturu kose.

Predlaže: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

Birgit Kos Russh Cover Photoshoot11
Birgit Kos // Russh Magazine’s February 2020 cover // foto Buzz White // stylist Anna Foster

 

Šiške predlažem svima jer one i stoje baš svima, smatram da su one te koje svaku frizuru čine posebnom pa zašto onda biti dosadno jednostavan.

Većina smatra da kratka kosa ima kratke šiške, a duga duge, baš naprotiv! Uvijek kod šišanja volim kontraste i asimetrije pa tako i kad su šiške u igri.

Na kratkoj kosi, posebno ako je i undercut u igri, volim staviti naglasak na dužim šiškama. S njima se možete uvijek poigrati tako da ih stavljate na sve strane, zalizujete ih, kovrčate... beskonačne su ideje oko tog malog pramena koji će vašu frizuru razigrati ili joj dati oštrinu.

Kod poludugih frizura trenutno se nose "zavjesa" šiške, preporučujem ih svima, posebno onima koji nemaju hrabrosti za velike promjene.

 

To su šiške koje imaju gustoću i dužinu koja je već u startu duga pa ih je potrebno često podšišavati u tu posebno određenu dužinu, koja vam također dozvoljava da ih nosite na čelu ili na stranu.

Duga kosa je idealna za sve dužine i oblike šiški. Osobno obožavam ravnu dugu kosu s vrlo kratkim šišama, one mogu biti tupo ravne ili kratke i repaste. Na dugoj kosi nose se i postepene šiške i one ravne. Kod duge kose šiške najviše dolaze do izražaja kada se kosa sveže u rep ili neku jednostavnu punđu.

 

Kod svih bob šišanja imam svoje pravilo, geometrijska šišanja neka budu kompletno geometrijska. Nikada neću napraviti strogo ravan bob s repastim dugim šiškama, to su za mene dva stila koja ne smiju biti dio jedne frizure! Ako radim ravne rezove koji mogu biti tupi ili mekani neka budu i takve šiške! One mogu biti raznih dužina i oblika, trokut, polukrug ili ravne, samo neka budu geometrijske.

Bob šišanja su specifična i posebna pa neka ostanu kompletno takva.

 

Kažu da ne znaš kako ti stoje šiške dok ih ne ošišaš, riskiraj, kosa raste, a tijek puštanja šiški također je zabavan i donosi vam neke nove frizure.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location