Username *
Password *
Remember Me

Sivi krojevi ravnih linija podsjećali su na vizuru (z)grada, dok su žućkasti pravokutni detalji u misli prizivali male prozore pune života. Iako je Marinina kolekcija imala sasvim urbani i pozitivan moment, predstavljena je u „gradu duhova“, u staroj zagrebačkoj tvornici Gredelj koja je, sasvim sigurno, na kraju svog ciklusa i njezini prozori više ne svijetle.

OPEN

Zato je tu moda da, barem nakratko, u tri dana, ovim sivim, nepokošenim površinama podari barem mrvu glamura. Za početak, kolekciju je predstavila Marina Obradović: i to kreacije posvećene odijelima i oblicima koji tvore taj klasičan odjevni predmet. Bilo je to sinoć, na otvorenju manifestacije Fashion.hr. U apokaliptičnom ambijentu, predstavljene su haljine, hlače i košulje u sivim nijansama, osvježene žutom i pariško plavom.

Element kravate odvojen je od svog originalnog mjesta prebivališta i smješten na rame, struk i ostala neočekivana mjesta, a ovim krojačkim potezima dizajnerica je naglasila ženstveni aspekt klasično muškog modnog elementa. U kolekciji je, naravno, zastupljena i sasvim suprotna strana: lepršave tkanine letjele su na haljinama i košuljama, dajući cijeloj liniji modela jednu mekšu notu, pošto je sivilo, očito, u kolekciji za sljedeće ljeto dobilo glavnu ulogu.

234IMG 4550IMG 4609IMG 4626IMG 4640IMG 4679IMG 4702IMG 4739IMG 4788IMG 4796IMG 4815IMG 4857IMG 4881IMG 4916