MILENA ROGULJ // 5 stvari koje najviše VOLIM (osim dizajniranja!)

  Milena Rogulj preko noći je postala modna zvijezda, iako ona niz godina dizajnira i stvara ponekad neobične, nerijetko avangardne i likovno zahtjevne odjevne predmete te je u modnim krugovima itekako poznata i cijenjena.

  milena more

  Nakon što je neki dan predstavila Novi hrvatski krpež na performansu #ageisjustanumber u Muzeju za umjetnost i obrt, kao dio fenomenalnog projekta „Kreativni 54+” koji kombinira naše stare, tradicijske tehnike stvaranja i obrade tekstila, iznjedrio je izvrsnu kolekciju odjeće.

   
   
   
   
   
  View this post on Instagram

  A post shared by Milena Rogulj fashion designer (@milenarogulj) on


  Sve skupa, osim Milene, potpisuju i žene koje su sudjelovale na radionici, sve redom starije od 54 godine, jer to je bio uvjet. Osim toga, uvjet je bio i da dame poznaju te tehnike, stoga su, svaka na svoj način, obogatile kolekciju i produljile život tim starim, nerijetko zamrlim tekstilnim običajima! A što Milena radi kad ne radi krpež? Što voli?

   
   
   
   
   
  View this post on Instagram

  A post shared by Milena Rogulj fashion designer (@milenarogulj) on


  1. Obožavam zime provoditi na Kanarskim otocima, barem mjesec ili dva. Na jugu Gran Canarie je predivna pješčana plaža Playa del Inglés, dugačka čak 4 kilometra. Ta lokacija, uz pješčane dine s jedne strane i more s druge, budi u meni takav divan osjećaj slobode i ugode kao niti jedna druga...

   

  milena


  2. Volim svoju oazu na Medvešćaku i nakon obavljenog posla zavaliti se na krevet pred televizorom. Pogledam neki kviz ili dobar film, no mora biti lagan i zabavan. Ne podnosim više neke teške drame ili komplicirane radnje... Ne da mi se razmišljati niti mučiti nekim crnilom... To valjda dođe s godinama!

  sinatra


  3. Jako volim glazbu, oduvijek mi je bila na samom vrhu važnijih stvari u životu. Sada kada radim uglavnom slušam osamdesete ili si pustim CD od Franka Sinatre. I pjevam na sav glas! On naprosto ima fascinantnu boju glasa... Sinatra, ne ja. Zapravo, volim svu glazbu, kvalitetnu, onu koja prija uhu... i klasiku i rock i dobar izvorni etno i dobre obrade, pa čak ponekad i jazz. Zapravo, glazbu biram prema raspoloženju.

   

   
   
   
   
   
  View this post on Instagram
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  A post shared by Milena Rogulj fashion designer (@milenarogulj) on

   

  4. Teretana. Tamo se osjećam super, to je mjesto gdje se potpuno isključim, odradim nekoliko vježbi, ništa pretjerano, to je jednostavno mjesto gdje se posvetim sebi. Nedavno sam otkrila pilates, božanstven je!

   

   milena kcer i pas

   

  5. Nedjelja. Rezervirana je za moje najmilije. Kćerka i njezin pas dođu mi u posjet, na ručak. Pas Slavica je najdivnija, strpljiva, dobra... jer dok nas dvije brbljamo o svemu i svačemu, ona naprosto uživa, što se i vidi da njezinom nasmijanom licu. Vjerovali ili ne!

   

   
   
   
   
   
  View this post on Instagram

  A post shared by Milena Rogulj fashion designer (@milenarogulj) on

   milena morex