Username *
Password *
Remember Me

Nicolaï je jedina niche parfemska kompanija koja ima vlastitu tvornicu – započeo je zanimljivo druženje danas u baru Roots, preko puta Parfumerije Top 1, Boruta Mihalića, brend manager Damien Flynn. Mirisne priče započinju u njihovom laboratoriju...

 nicolai09

Parfums de Nicolaï je jedna od rijetkih većih mirisnih tvrtki u niche svijetu koja je još uvijek u privatnim rukama - Patricie de Nicolaï; nećakinje poznatog parfumera Jean- Paul Guerlaina. Patricia je odrasla u svijetu parfema te je poželjela i sama biti parfumerka. No, pošto po Guerlainovoj tradiciji žena ne može biti parfumerka u kući, Patricia je napravila vlastiti brend, koji je danas jedan od najzanimljivijih u svijetu niche mirisa.

Nakon obrazovanja za parfumerku, radila je u međunarodnom parfumerskom timu, te je 1989. godine sa svojim suprugom Jean-Louis Michauom osnovala “Les Parfums de Nicolaï”.

 nicolai09
Isprobavanje čistih esencija - naravno da je svaka od njih specifična, neobična, neočekivana... rijetko koja podsjeća na ono što očekuješ!

Sintetički sastojci potrebni su u parfemima, jer neko cvijeće naprosto nema mirisa, a tu je i niz esencija koje su alergeni i naprosto ih ne podnosimo. Ima ih sve više, stoga je izuzetno važno da ljudi shvate zašto su u parfemima i sintetički sastojci. Osim toga, često smo alergični na prirodne molekule određene biljke ili spoja.

 nicolai09

Patricia je ljubiteljica je organskih esencija, koja uživa biti slobodna i neovisna o parfemskoj industriji, gdje su važne cijene proizvoda i marketinške restrikcije. Njezine kreacije karakterizira visoki postotak prirodnih esencija, iznimno smjele kombinacije i intenzivne koncentracije.

Svoju liniju parfema započela je sa danas legendarnim mirisom “New York”, koji se danas može dobiti u čak dvije mirisne koncentracije.

nicolai09

Patricia de Nicolaï dobila je 1988. godine priznanje struke kao “Best International Perfumer”, te je time i prva žena koja je primila to priznanje.

U Top niche parfumeriji g. Damien Flynn je povodom obilježavanja 30-te godišnjice branda predstavio Nicolaï mirisne klasike - Patchouli Intense, Ambre Cashmere, Neroli Intense, Fig Tea, New York Intense, Musc Intense, Cuir Cuba i Incense Oud.

 nicolai09

Patricia ne voli rokove, ne voli raditi tematske mirise, na primjer za potrebe Valentinova, Božića… Ona kreira po svom ritmu, jer ima ideju, ima viziju, a to je iznad rokova. Na njoj je da osmisli miris, a sve ostale radnje – pakiranje, osmišljavanje bočice – od kojih su sve pakirane ručno te imaju voštani pečat – prepušta timu. Naime, kod njih je biznis obiteljski, kao i atmosfera, stoga je i kreiranje samog finalnog proizvoda vrlo kreativno i intuitivno.

nicolai09
Patricia i sin Axel

nicolai09

Patricia de Nicolaï dobila je 1988. godine priznanje struke kao “ Best International Perfumer”. Ona je ujedno i prva žena koja je primila to priznanje.

Svi mirisi dostupni su u Top niche parfumeriji, Tomićeva 4 i putem weba.

nicolai09 
Borut (vlasnik TOP Parfumerija) i Damien, brend manager Nicolaï parfema

nicolai09nicolai09

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location