Username *
Password *
Remember Me

Tehnički muzej Nikola Tesla najavljuje radionice Održiva moda, koje će se održati danas i sutra, od 15 do 19 sati. Voditeljice radionice su dr. sc. Katarina Nina Simončić, povjesničarka mode (TTF) i Marija Šorša, dramska pedagoginja i autorica bloga Diva koja šiva. Radionice su namijenjene osobama starijim od 55 godina.

Reformation Grenada Dress Supermarket Sweep
Reformation


Na radionici ćemo podučiti korisnike kako redizajnirati staru i neželjenu odjeću i udahnuti joj "novi život" – stoji u najavi.


Suvremeni trend "brze mode" i jeftine odjeće ima svoje posljedice, kako na okoliš tako i na vrednovanje rada tekstilnih radnica. Možemo li biti modno osviješteni, a da pritom čuvamo planet i poštujemo rad? Da, a prvi je korak da promislimo treba li nam zaista novi komad odjeće, odnosno možemo li neki stari komad odjeće ponovno upotrijebiti ili pokloniti/zamijeniti?

Radionica razmatra koncepte "brze" i "spore" mode, prednosti i mane second hand shopova i inicijative održive mode poput "Fashion Revolution" itd. te podučava korisnike kako redizajnirati staru i neželjenu odjeću i udahnuti joj "novi život".
Sudjelovanje na radionici je besplatno. Na radionicu je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu.

Reformation Grenada Dress Supermarket Sweep 
Reformation

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location