Username *
Password *
Remember Me

Danas ujutro na Dolcu se okupilo šareno društvo – ne vide se svaki dan kumice pomiješane s hipsterima i natikače uz štikle u neon nijansama. Za taj susret mode i placa kriva je jedna brokula, koju je modno prosvijetlio poznati i nagrađivani dizajnerski dvojac Bruketa & Žinić.

majica

Da, to simpatično zeleno povrće (uz jednu malu ptičicu!) postalo je zaštitni znak njihovog novog projekta koji nosi ime Brokula&Ž. Radi se o eko-brandu odjeće i donjeg rublja od organski uzgojenog pamuka i celuloze, a predstavljen je službeno danas u centru Zagreba, na mjestu gdje se kupuje samo zdravo - placu Dolac.

dolac

To je ekološki proizvod napravljen od prirodno uzgojenih i organskih sirovina koje čuvaju okoliš, a predstavljenu kolekciju čine majice i donje rublje za nju i njega. Sve je izrađeno u suradnji s tvrtkom Lacuna koja posjeduje višegodišnje iskustvo s organski uzgojenim vlaknima.

Brokula&Ž su u vizualnom identitetu brokula i ptičica, a brend je kreiran s geslom „Bitno uvijek dolazi iznutra“ pa su još jedna zanimljivost poruke Brokule i Ž-a, otisnute s unutarnje strane tkanine. „Te poruke vidiš samo ti i onaj tko te skine, naravno“, naglašava Bruketa. Uskoro kreće i web shop na kojem će kupci moći sami kreirati svoje inspirativne poruke. „Moći ćete na primjer svojoj ženi pokloniti njezinu omiljenu pjesmu da ju grije cijeli dan s unutrašnje strane majice, ako ne i gaćica“, predlaže Žinić. 

rub

Iako kolekciju za sada čine donje rublje i majice (majica srednje veličine kratkih rukava košta 149 kn), najavljen je daljnji razvoj kolekcija od iste sirovine i to u segmentu ručnika, posteljine, čarapa i dječje odjeće... Brokula&Ž artikle možete naći u danas otvorenom dućanu u zagrebačkoj Teslinoj 9 (gdje možete probati i organski sok Marice Jug!), te u dućanima ShoeBeDo, JegerStar, Modiana i Casamarka (Skiny). Materijali korišteni u proizvodnji, pakiranju i promotivnim materijalima imaju ekološke certifikate.

dvoje

Kolekcija je napravljena od dvije vrste tkanina. Jedna se sastoji od 48% organskog pamuka, 48% ProModala i 4% elastina, a druga od 96% organskog pamuka i 4% elastina. Specifičnost organskog pamuka je u tome što se u njegovoj proizvodnji, za razliku od konvencionalnog pamuka, ne koriste za ljude i okoliš štetne kemikalije. Naime, konvencionalan pamuk jedna je od najzagađenijih kultura na svijetu jer se za njegov uzgoj koristi više od 10% svih svjetski korištenih pesticida, te čak do 25% svih svjetski korištenih insekticida. 

Elastin je dodan organskom pamuku kako bi odjeća bila što trajnija, rjeđe se bacala i tako na još jedan način poticala njezine vlasnike na očuvanje okoliša. ProModal se izrađuje od prirodnih vlakana celuloze iz stabala, a riječ je o materijalu čiji je proizvodni proces održiv te za posljedicu ima maksimalnu iskoristivost organskih sirovina.

treger

"Odlučili smo napraviti proizvode kakve i sami volimo nositi. Htjeli smo napraviti nešto lijepo, ekološko, udobno i trajno, a po prihvatljivoj cijeni." Nikola Žinić

ambalaza

“Cijeli život pakiramo i reklamiramo proizvode. Napraviti vlastiti proizvod bio je za nas novi izazov u kojem smo se prvenstveno posvetili kvaliteti materijala i izrade. Kod Brokule&Ž sve bitno dolazi iznutra!" Davor Bruketa

http://brokulaz.com/

Mislite da je brokula jedno obično povrće? Kad dolazi iz B&Ž kuhinje, ona je sve samo ne dosadna.

strip1strip2strip3strip4strip5strip6

Komentari (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

baš su me nasmijale karikature

 
This comment was minimized by the moderator on the site

super su to sve isfurali! ja čak i volim jest brokulu. istina, prije mi je bila bljak al sad je nekak ok:))) nek im uspije ta eko spika!

 
This comment was minimized by the moderator on the site

super ideja :-D
a brokulu obožavam, mogla bih ju jesti svaki dan

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location