Username *
Password *
Remember Me

Cirkus iz pedesetih bio je set nove Haute Couture revije kuće Dior. Na sceni su se akrobati penjali jedni na druge, a na modelima šetnja je bila elegantna i senzualna. Svileni plisei, slojevi, eterične bajkovite haljine s eksperimentalnim krojevima, krilima, nalazili su se tik do lica koja su podsjećala na tužnog Pierrot klauna. Crna nacrtana suzica ispod oka, slojevi svile i eterične kretnje zavele su publiku na reviji, jednoj od uvijek najisčekivanijih u sezoni!

diorhc


Moda je danas poput cirkusa, svaki dan nove slike. Odrasla sam u drugo vrijeme, kupovala sam Vogue kako bih vidjela nove slike, stylinge. Danas to vidimo svakodnevno, no lijepo je to, mislim da moramo o modi razmišljati na novi, uzbudljiv način – izjavila je za Vogue 54-godišnja dizajnerica kuće Dior.

Inspiracija su pedesete, kad je Christian Dior volio Cirque d’Hiver. Jedan je to od detalja iz autorova života, koji je dizajnerica iskoristila kao stilsku podlogu i napravila još jedan show s haljinama koje kao da su s drugog planeta. No, nisu one udaljene od siluete, već imaju neke svoje veličanstvene forme, a opet naglašavaju siluetu, jer tijelo se nazire. Pokret je ovdje glavna referenca za kreaciju. Korzeti, slojevi, nizovi linija i transparencija elementi su igre dizajnerice koja oduševi baš svaki put.

 diorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhcdiorhc

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location