IKI postaje stylish // japanski koncept na KAPUTIMA donosi ANA MARIA RICOV

  Kako zapadno društvo voli te koncepte sreće – ako ništa drugo, izgleda dobro kao styling! Iako priželjkujemo sreću, smirenost i svakodnevni zen, što god to bilo, činjenica je da ga je prekrasno u tekstilne forme prevela  Ana Maria Ricov, neki dan na Fashion.hr pisti. – Inspirirana sam japanskim estetskim konceptom IKI koji sugerira spontanost, dinamičnost i razigranost. Pri izradi kolekcije igrala sam se geometrijskim elementima, ali i dinamično kombinirala boje. Osim geometrijske konstrukcije, tu se pojavljuje i geometrijski uzorak koji sam dizajnirala isključivo za ovu kolekciju. Htjela sam da sve bude pročišćeno i jednostavno – rekla je Ricov.

  anamariaricodefile

  Kaputi su joj fantastični – krojnim intervencijama podsjećaju na kimono, no ovdje je riječ o vuni, kašmiru i krutom volumenu. Ricov radi basic forme, šire i udobne, a kad predlaže haljine, tunike i topove, uglavnom je riječ o lepršavim komadima s prozirnim teksturama. Minimalizam na njezin elegantan način na našim je pistama već postao svojevrsni hit. Radim samo s prirodnim materijalima – vuna, kašmir, viskoza i pamuk, zaključuje Ricov.

  anamariaricov
  Ana Maria na defileu

  anamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricovanamariaricov