Username *
Password *
Remember Me

Krug, kao savršenstvo, sklad i nešto beskrajno, donosi nam Milena Rogulj u kolekciji Životni krugovi: - kada u miru svog ateljea krenem crtati i šivati – veli nam avangardna umjetnica – ruka mi neminovno ode u kružni zapis, valjda nesvjesno krenem u vlastitu nutrinu, sama sa sobom... Taj mir me potpuno ispunjava i nadahnjuje, misli mi se zaustave, krene samo stvaranje - .

 

milena rogulj life circles zvonimir ferina


Valjda je to meditacija! Jer, proces dizajniranja, stvaranja, oblikovanja, uistinu ima određenu meditativnu notu koja se automatski pokreće čim uđemo u vlastiti svijet i pustimo mašti i kreativnosti da preuzmu vodstvo. A kad od svega toga nastanu predivne stvari, priča je zaokružena, baš kao i ova kolekcija: iako joj mnogi govore da je ova roba nenosiva, dizajnerica je prodala većinu toga, jer naravno da su ovi komadi, kad se rasčlane od stylinga, itekako nosivi. Pogledaj malo bolje!

milena rogulj life circles zvonimir ferina

Krugovi, kugle, sve nešto oblo, najavljuju nam da svaki kraj ima početak, da je dizajn dio umjetničkog svijeta i da odjeća može imati semantičku snagu, baš kao i pisana riječ ili slika. Sve je ovdje bijelo i crno, kako bi teksture došle do izražaja. Silueta je likovno moćna, izlazi iz vizure tijela i ostavlja dojam pokretljive skulpture. Art kolekcija koja je nedavno predstavljena na Zlatnoj Igli, obrtničkoj reviji u Zagrebu, prava je stilska poslastica, skladna i lijepa, a kad se rasčlani, ima tu niz nosivih komada. 

foto: Zvonimir Ferina

 milena rogulj life circles zvonimir ferina


- Svi smo u nekom svom zatvorenom životnom krugu, ponekad laganom, čistom i ravnomjernom, često zapetljanom... I to je dobro, treba balansirati vješto unutar sebe i ostati svoj bez obzira na okolnosti - Milena Rogulj

 

milena rogulj life circles zvonimir ferinamilena rogulj life circles zvonimir ferinamilena rogulj life circles zvonimir ferina

milena rogulj life circles zvonimir ferina

milena rogulj life circles zvonimir ferina

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location