Username *
Password *
Remember Me

Iz iskustva već znamo da nam sunce i sol svakoga ljeta promjene boju kose na svjetlije nijanse, koje znaju djelovati neugledno i isprano. Naime, djelovanjem navedenih elemenata na kemikalije i pigment na kosi, crne i tamne boje postaju svjetlije smeđe, najviše se ispiru, svijetlo smeđe postaju još nježnije, dok se crvene i bakrene ionako ispiru i blijede same po sebi. Sunce im dodatno zapapri situaciju, pa ta kosa dobiva ono najsvjetlije, ali ne i atraktivno lice. Zlatne i svijetle kose postaju plave i to prošarane pramenovima.

Farba, šiša i frizira s guštom: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

Hanna Verhees Model03
Hanna Verhees // Hello! Fashion // foto Christopher Fenner // styling Jodie Nellist

 

Kako zadržati lijepu boju kose na (od)moru?


1. Da biste održali svoju boju na odmoru, prije odlaska na more obojite je u nijansu do dvije tamnije, postepenim blijeđenjem boja će se skinuti u boju koju volite.


2. Budite spremne na nošenje šešira kako biste kosu zaštitile od izlaganja suncu.


3. Avanturistica ste kada je boja kose u pitanju? Pustite prirodu da se poigra svojim bojama. Sunce skidanjem boje naglašava vaš prirodan pigment, možda vam se svidi nova osunčana nijansa.


4. Ako želite ići na svjetlije, na kosu nanosite svakoga dana limun i maslinovo ulje, prirodni posvjetljivači napravit će vam super svijetle pramenove.
Na suncu blijede sve boje, jačina soli i sunca, koje je sve snažnije, donose vam nove nijanse, prepustite se igri mora i sunca, možda vas oduševe! No, ne zaboravite - štitite kosu svakodnevno hranjivim uljima jer sunce i sol suše je pa su joj potrebne hrana i hidratizacija da bi ostala lijepa i nijansirana.

 Hanna Verhees Model03Hanna Verhees Model03Hanna Verhees Model03Hanna Verhees Model03

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location