Username *
Password *
Remember Me

U Pelargoniumu, jednoj od svojih veličanstvenih kreacija, Nathalie Feisthauer stvara geranij iz dubine mirisne piramide. Nathalie je jedna od najpoznatijih noseva na svijetu, kreirala je niz slavnih mirisa, a već tri godine je neovisna, što joj daje posebnu slobodu u kreiranju i biranju kuća s kojima surađuje. Nathalie je jučer posjetila zagrebačku parfumeriju Lana, gdje je predstavila jednu od svojih niche kreacija: elegantan Pelargonium, za kuću Aedes de Venustas (temple of light). Ovaj je miris prošle godine proglašen najboljim niche parfemom na Fifi Russian Parfume Awards.

IMG 8399

Ova vrlo posebna vrsta geranije – nije ona crvene boje koja cvate na prozorskim oknima – Pelargonium graveolens čije ime znači „slatko mirisna“, daje jednu od najsvestranijih esencija u parfumeriji. Destilirano lišće biljke, a ne njezino cvijeće odavno se koristi kao svježa ružičasta nota, pa otud i njezino ime „roze geranium“. Ovaj je sastojak još od devetnaestog stoljeća jedan od ključnih materijala muških mirisa. Taj nevjerojatan miris svih mirisa, Pelargonij je jedan od sastojaka tajanstvenih buketa nizozemskog zlatnog doba slikarstva. Nathalie Feisthauer opisala ga je kao „aromatski, sa smrvljenim lišćem, sa manje voćnog i više balzamičnog od ruže, skoro poput tamjana“, egipatski geranij djeluje kao središnji motiv tog intigrantnog sastava.


Parfemski nos započinje notama perunike koje daju uredan okvir od cedrovine. Zatim zamračuje tamnu dimnu pozadinu od haićanskog vetivera, guaiac drva (visoko divlje tropsko drvo koje raste u Južnoj Americi) i mahovine. Prošetat će nas sjajnim zelenim kardamonom, osunčanim kalabrijskim bergamotom – oni donose volumen i kontrast. Biljna slatkoća mrkve obogaćuje akord perunike, dok amberasta kadulja sugerira mekoću baršunastog lišća. To što je malo limunast, papren i smolast daje svježinu i balzamičnost geraniju. Cijena: Pelargonium Eau de Parfum 100ml 1.617 kn

 IMG 8399

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location