MODNI PERFORMANS // 4 dizajnera donose LIFESTYLE kulisu u dizajnerskom igrokazu

  Kako izgleda kad lutke ožive, kad umjesto revije odjeća ulazi u real-life? Ovakav su cool koncept predstavili prošli petak fashionhaerovci u Gliptoteci: dizajneri Ivana Janjić, Morana Krklec, Marijana Cigić i Unaesthetik predstavili su nove ideje. Kao što obilazimo oko statua u galeriji, ili gledamo glumce na stageu, tako je i roba dobila dimenziju više, bilo da se radi o lutkama ili manekenkama koje su igrale šah. Kao da smo upali njima u kuću, gledamo igrokaz. Ovaj simpatičan moment zapravo odjeću smješta u real-life, daje joj dinamiku i lifestyle okvir. Svaki na svoj način, ovi su autori prezentirali odjeću u performans varijanti, scenu koja je dobila kazališni karakter i priču te pružila gostima da se približe teksturi i upoznaju je na bliži način nego to rade inače, dok sjede u gledalištu modne revije.

   

  ivanajanjic

  Morana Krklec - dio kolekcije izrađen je od ručno rađene vunene tkanine, u prirodnoj boji posebno naglašenih rubova i šavova, upravo radi naglašavanja forme. U kolekciji za jesen/zimu 2018./19. koristila sam vunu koju tehnikom filcanja izrađuju članice udruge Goranske vunarice iz Ravne gore, od odbačene ovčje vune - .

   

  ivanajanjic

  Modni brand Unaesthetik, dizajner Marko Plukavec, pokazao je faze kreacija i otkrio kako koristi dekonstrukciju svojih paučinastih tekstura. Rasturanjem on kreira novi model, mijenja vizuru, uništavanje ovdje postaje stvaranje nečega novog.

   

  ivanajanjic

  Marijana Cigić, pobjednica Fashion Incubatora, publiku uvodi u svijet likova Orke i Eme. Cure su igrale šah, u retro prostoru koji je podsjećao na bakinu dnevnu sobu. Ma čak je i sam šah retro, onaj drveni, krasni, prava rijetkost. Smeđi tonovi dali su vintage dojam, a njihova prugasta odijela zagasitih tonova dodatno su rekreirali svijet stare klasike.

   

  ivanajanjic

  Ivana Janjić predstavlja igru u dvoje, pokazuje unisex karakter odjeće, jer on i ona zapravo nose istu robu, samo je drugačije kombiniraju i omataju oko tijela. Kod nje je važna forma, sve je jednostavno, crno, udobno i praktično.

   

   ivanajanjicivanajanjicivanajanjicivanajanjic