Username *
Password *
Remember Me

Prva fotomonografija zagrebačkih murala i grafita pod nazivom Street / Art / Zagreb, u izdanju Centra KNAP, autorice Anje Planinčić, bit će predstavljena 10. veljače 2017. s početkom u 19.30 sati u dvorani Centra KNAP, Ivanićgradska 41a. Monografija sadrži 280 strana, a predstavlja više od 200 radova i 95 autora koji su u proteklih 15 godina ostavili trag na zagrebačkim ulicama.

 goran mare moslavacki trg centar knap
Autor: Goran Bare za centar Knap


Ulična umjetnost dio je identiteta grada Zagreba. Ocrtava njegovo urbano lice. Lice suvremene europske metropole. Na zagrebačkim zidovima, pod mostovima, u pothodnicima i na mnogim drugim manje vidljivim mjestima nalaze se radovi koji zaslužuju biti zapamćeni, a mnogo puta su skriveni od očiju šire javnosti. Osim domaćih autora, na ulicama grada Zagreba nalazi se i niz radova umjetnika iz cijeloga svijeta. Oslikani zidovi čine žive ulične galerije dostupne svima, galerije koje dinamikom nekih vanjskih okolnosti mijenjaju svoje postave. Priča o grafitima, ove foto monografije, kreće s Peščenice no pokušat će zaokružiti i prezentirati cijelu zagrebačku scenu. Tako će ova foto monografije biti svojevrsni album izabranih djela ulične umjetnosti grada Zagreba s početka milenija. Autorica Anja Planinčić


Centar kulture na Peščenici – Knap već dugi niz godina prati uličnu umjetnost grada Zagreba, tako je ova fotomonografija bila logičan nastavak dugogodišnje uključenosti u urbanu kulturu Peščenice, pa i šire. Ovim tiskanim izadnjem sačuvati će se od zaborava barem dio zidova koji su svojom estetikom to zaslužili, jer ovakav način uličnog stvaralaštva na žalost ima  svoj vijek trajanja.

 

 goran mare moslavacki trg centar knap

 

goran mare moslavacki trg centar knap

Lonac i Svenkie za centar Knap

 

goran mare moslavacki trg centar knap

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location