Username *
Password *
Remember Me

Zahvaljujući prvom izdanju street art festivala Zen-Opuzen Zoo grad Opuzen dobio je neobičan zoološki vrt i od 3. do 5. srpnja probudio inače miran život uz Neretvu. Za novi izgled Opuzena zadužena je bila ekipa zagrebačkog kolektiva Pimp my Pump, nekolicina entuzijasta organizacije Street Art Mostar, umjetnici iz Sarajeva i s Likovne akademije iz Širokoga Brijega.

Zoz21

Pripreme za sami festival počele su već u utorak 30. lipnja, a iznjedrile su kartonske životinje koje su se svakodnevno do početka festivala pojavljivale na neočekivanim lokacijama u gradu i svojom prisutnošću mamile osmjehe na lica prolaznika koji su se s njima fotografirali. U zagrijavanju za sami festival nastao je i mural s hobotnicama Borisa Bare iz Pimp my Pumpa. U petak su životinje lađama prevezene u svoj novi dom na otoku na Neretvi, čime je otvoren ovaj festival i jedinstveni zoološki vrt, a umjetnici su započeli oslikavanje zidova.

Zoz19

Cijelo događanje održavalo se ispred motela Delta gdje su prisutni mogli doživjeti prvi nacrtani zoloski vrt u Neretvi i vidjeti instalaciju 100 kartonskih ljudi na Starom mostu koja označava protest protiv odlaska mladih. Kreativni dani prepuni rada i veselja završavali su uz večernje tulume u motelu Delta, na kojima su za odličnu atmosferu bili zaduženi DJ-i Zak, Agregat, Kozmo, Antony i Antoane.

Zoz17

Zoz7


Pod sloganom Proventiliraj se ovog proljeća Reebok model tenisica Ventilator predstavljen je kroz inovativnu kampanju u kojoj su sudjelovali mladi hrvatski street art umjetnici, utjelovljujući urbani gradski duh sa sportskom esencijom Reebok „evergreen“ modela tenisica.

Reebok Ventilator Marin Radisic

Jedan je od naših najznačajnijih street artista Miron Milić, Reebok vidi kao dašak boje koja razvedrava crnilo grada i donosi proljeće na vrući asfalt. Berislav Šimičić spaja ilustraciju i street art dok Ana Belošević prikazuje tenisicu koja budi kreativni duh u svome vlasniku. Mihaela Erceg vidi tenisicu kao detalj za gradsku gužvu i za večernju šetnju morskim ulicama. Grafički dizajner i ilustrator Marin Radišić ističe urbani duh ove legendarne kreacije.

 

Reebok Ventilator Ana Belosevic

 

Reebok Ventilator Berislav Simicic

 

Reebok Ventilator Mihaela Herceg

 

Reebok Ventilator Miron Milic

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location