Username *
Password *
Remember Me

Zagrebačka Galerija Kranjčar sinoć je otvorila deveti po redu Mentalni sklop, radi se o izložbi Nan Hoover – Sandro Đukić, a na otvorenju su se našle gošće u laganim haljinama jer vrući asfalt ovih dana ne poznaje osvježenje. 

Daniela Trbovic
Danijela Trbović

Voditeljica Danijela Trbović svoju je fluidnu tuniku grafičkog uzorka iz H&M-a ukrasila simpatičnom ogrlicom s motivom glave kostura, primabalerina Edina Pličanić izabrala je crnu pufastu haljinu i otkrila ramena, a glumica Zrinka Cvitešić ponijela je crno-bijelu varijantu mini A-kroja.

Edina Plicanic
Edina Pličanić

Zrinka Cvitesic i Niko Kranjcar
Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar

 

Izložba Nan Hoover i Sandra Đukića refleksija je i segment dijaloga koji traje veći dio Sandrova života. Njegov početak zbio se na dizeldorfskoj akademiji, nastavio prijateljstvom, te traje do danas, Sandrovim posvećenim arhiviranjem djela svoje mentorice.

Sandro Dukic Mladen Lucic i Vanja Babic


- Sandrova montaža izloženih djela niz je asocijacija vezanih za ontološku temu – poziciju materijalnog, smrtnog bića i njegovu transcendentalnu mogućnost. Sandro stvara dualistički kontrapunkt, narativ koji otpočinje u dvorani nizozemskih majstora Kunsthistorisches Museum-a. Kontemplativni performans King’s gambit, koji u dvorani nizozemskih majstora izvodi sa Slavenom Toljem, referira se na poziciju habsburških imperatora i zrcali stanje skeptičnog individualca u merkantilističkom svijetu. S nekoliko fotografija dvorane, Sandro sažima ljudske ambicije i pad – izgon iz Raja, ljubavnike u krčmi i kadavere lovačkog pljena, lihvare i nadzornu kameru - objavila je Galerija Kranjčar.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.