Username *
Password *
Remember Me

Prvi Tatts & Cuts u organizaciji ekipe zagrebačke brijačnice i prvog eko frizerskog salona u Hrvatskoj Green Deco, održan je protekli vikend: tatto artisti Bojan Besak, Lukas Ferenčić i Matteo Kociančić te vlasnik salona Matija Ptić imali su pune ruke posla.

 DSC8986 2048F cr

Desila se simbioza umjetnosti tetoviranja, retro frizura i brijanja pod zajedničkim premisama - rad rukama i minuciozno oblikovanje. Ovdje se prate svjetski trendovi jer vani je standardna praksa da se u barber shopu obavlja još jedna djelatnost. Vlasnik Green Deco-a Matija Ptić odlučio je napraviti teaser event da vidi kako će Zagreb reagirati na ovakvu varijantu zabave, a reakcije su odlične. Tattoo majstori bili su toliko rasprodani da se događaj morao produžiti na dva dana kako bi mogli završiti sve dogovorene termine.

 DSC8998 2048F cr


- Matteo Kociančić, Lukas Ferenčić i Bojan Besak su naši prijatelji i nekako smo na istoj valnoj duljini što se tiče oldschool stila i životne filozofije tako da smo se vrlo brzo usuglasili i dogovorili ovu žurku. Mene je oldschool stil oduvijek privlačio a samu procvat kreativnosti  sam doživio kada sam prije dvije godine posjetio roterdamsku brijačnicu Schorem. Napokon sam vidio istinske barbere, frizure kakve su radili su bile precizne i čiste. Frajeri s ogromnim bradama, brkovima uvinutima na sve moguće načine, ma to je bila lampica koja je zabljesnula i rekao sam si, ovo treba Zagrebu! Tako da sam uz eko frizerki salon dodao i barbershop kutak za dečke. Pokazalo se da je to odličan spoj muško-ženskog druženja tako da mi odlazak na posao izgleda kao cjelodnevno druženje s prijateljima. A upravo tako je izgledao i ovaj događaj - objasnio je Matija Ptić.

 DSC8687 2048F cr


Bojan Besak pet godina brusio je zanat tetoviranja u Južnoj Americi, a nakon povratka kući s bratom Kristijanom otvorio je vlastiti studio Greengo Tatto Shop koji se nalazi u Svetom Ivanu Zelini. Matteo Kociančić se zainteresirao za tetoviranje prije 7-8 godina kada je upoznao Aleksandra Mrkonju zvanog Fetti, od kojeg je kasnije i učio tetovirati. Od stilova preferira old school i lettering tattooe - vodi ga ideja da je svaki tattoo unikat. Lukas Ferenčić tetovira malo više od 5 godina, a do sada je radio u nekoliko salona u Hrvatskoj. Trenutno je free agent, većinu posla je naučio sam te uz sestru koja također tetovira.

 DSC9036 2048 cr


Green Deco od svog otvorenja dobiva sve više i više pozornosti, i to upravo zbog svoje originalne priče te izvrsnog retro interijera same brijačnice i frizerskog salona. Matija Ptić oduvijek je skupljao starine vezane uz vintage frizeraje i brijačnice tako da one sada krase njegov salon. Neodoljiv ambijent, prirodni materijali i eko proizvodi za njegu kose osnovna su nit vodilja u kreiranju prostora na zagrebačkoj Zavrtnici koji je postao hit mjesto za uljepšavanje.

 

 DSC8546 2048F cr

 DSC8501 2048F cr cr

 DSC8616 2048F cr

 DSC8682 2048F cr

 DSC8925 2048F cr

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location