Username *
Password *
Remember Me

Trčanje je posljednjih godina izuzetno popularno, no čim se temperature spuste, baš kao i kišna zavjesa, mnogi se smrznu na sam spomen izlaska na ne-daj-bože hladnoću. Zamisli! Nismo od šećera, a i danas su tehnologije toliko divno napredovale da nam nude odjeću koja nas štiti od zle vode i tenisice koje imaju potplat s kojim se ne skližemo niti na asfaltu. Što nam sve treba ako želimo potrčati, recimo, danas?

Ima nešto neodoljivo, čudesno u tom svježem, kišom pročišćenom zraku...

 columbiaoutdry 1527695808


1. Dobra jakna je obavezna – vodootporna, naravno. Idealno je da ima sistem luftanja, odnosno da negdje propušta zrak, kako bi sve skupa bilo udobnije. Neke imaju onaj zanimljiv detalj rukava koji se navuku na palac, no nije nužno. Jakne za trčanje obično su uže, prate liniju tijela, kao i sva idealna roba za vježbanje. Ipak, udobnije je kad ništa ne visi s tijela...


2. Tenisice za mokru podlogu – pronaći ćete ih uglavnom u dućanima koji imaju specijalnu opremu za ovaj sport. Tamo rade stručni ljudi koji će vam znati reći koje tenisice su za mokri asfalt, šumu i općenito nepovoljne uvjete. Treba im reći po kakvoj podlozi uglavnom trčite. Mnogi vole Continental potplat kod Adidas Boost modela, njihova guma ne kliže se ni na većoj kiši.

 columbiaoutdry 1527695808


3. Šilterica je dobra stvar kod trčanja na kiši: čisto da ne smeta kad pada po faci. Nadalje, možete na nju staviti i kapuljaču s jakne. Uglavnom šilterice nisu vodootporne, poanta je da „dišu“. Važno da je udobna, mekana i taman – neki modeli su previše plitki, na primjer Nike ima onaj klasičan model sa swoosh znakom, bez dodatnih detalja, a tu je i njihov mrežasti model. Oba su super za trening.


4. Ako nosite bočicu s vodom i mobitel, ključeve... tu su male torbice koje idu na tijelo. Tankog su dizajna, tako da ne skaču. Imaju remenje te se „odijevaju“ na tijelo. Stoje naprijed, na području prsiju, ne opterećuju figuru. Naravno, treba uzeti neku manju bočicu koja stane u tu torbicu, uz mobitel. Ili bočicu možete nositi u ruci – oko svakih par minuta premjestite je u drugu ruku.

 columbiaoutdry 1527695808

columbiaoutdry 1527695808