Username *
Password *
Remember Me

- U radovima Vlaste Pastuović Aleksić prepoznajemo nasljeđe Matissea i Kandinskog, ali istovremeno pratimo i formiranje osobnog likovnog rukopisa koji vizualno bilježi unutarnji svijet umjetnice – stoji u najavi kustosice Sonje Švec Španjol povodom nove izložbe naše autorice Vlaste Pastuović Aleksić „Bez naziva“ koja se otvara u srijedu 16. svibnja u 19 sati u Galeriji Osmijeha (Radićeva 22, Zagreb). Njezini akrili na platnu otkrivaju akcente u tonovima lososa, roze, crvene i narančaste, koji kao da izlaze iz apstraktnih, dinamičnih motiva.

bettyandco 874978
Miss Selfridge - kad slikarske boje krenu u sunčanu šetnju


Vlastini akrili na platnu pravi su primjer kolorističke romanse, koja se istovremeno odvija i u street-style sferi, jer svakodnevno možemo uživati u tonovima lososa i nježnih crveno-rozih susjeda... A tu su i jaka crvena, kao ludo dobar kontast. Bez premca, riječ je o lijepo definiranim tonovima koji laskaju svakoj proljetnoj figuri i formi cipele.

 

bettyandco 874978

- Napuštanje svijeta predmetnosti omogućilo je autorici istraživanje unutarnjeg značaja slike i njezinih likovnih elemenata kroz oblikovanje dinamičnih, razvedenih i krajnje slobodnih kompozicija. Kao polazište za rad umjetnica uzima vlastiti životni prostor koji zatim transformira u kompozicijsku igru linija, boja i ploha lišenih dubine i volumena. Vidljiva je smjelost u odabiru boja kao i savršen osjećaj za ravnotežu korištenih elemenata unutar kompozicije – komentirala je kustosica Sonja Švec Španjol.

bettyandco 874978

U najnovijem ciklusu radova "Bez naziva" Vlasta Pastuović Aleksić stvorila je slike naslikane iznutra. Napuštanjem svjetovnog i predmetnog dala je primat onom nutarnjem i duhovnom u čovjeku. Razigrane kompozicije dinamičnog ritma i otvorene palete boja direktni su interpretator prirode same umjetnice, dok je osobni izraz unutarnjeg doživljaja vanjskog svijeta stvoren u intimnosti vlastitog doma omogućio Vlasti Pastuović Aleksić ostvarivanje duhovne vrijednosti unutar slike - istaknula je Švec Španjol koja otvara izložbu, dok u muzičkom dijelu programa nastupaju Dijana Hađasija (vokal) i Goran Aleksić (gitara).


Izložba se može razgledati do 27. svibnja 2018., svaki dan od 14 do 21 sat, Galerija Osmijeha, Radićeva 37, Zagreb

 

bettyandco 874978

Yellow Red Blue // Wassily Kandinski 1925.

 

DIANA VILJEVAC3
Diana Viljevac

bettyandco 874978
Betty & Co.

bettyandco 874978
Vlasta Pastuović Aleksić

bettyandco 874978
Miss Selfridge

bettyandco 874978
Vlasta Pastuović Aleksić

bettyandco 874978
Veramont

bettyandco 874978

Henri Matisse // The Cat With Red Fish

 bettyandco 874978
Dune

henri matisse purple robe

Henri Matisse // Purple robe

bettyandco 874978
House of Fraser

dune 906230 cr

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location