Username *
Password *
Remember Me

Bella Hadid ovih dana skejta sunčanim ulicama Los Angelesa i nosi legendarne Cortez Nike tenisice, istinski vintage favorit: linija je prvi puta predstavljena 1972. godine, a od tad je postala ikona stila. Ujedno, one su rezultat želje Nikeovog suosnivača Billa Bowermana da kreira bolje tenisice za trkače. Nike i Bella Hadid odali su ujedno počast glumici Farah Fawcet i njenoj legendarnoj fotografiji iz 70-ih na kojoj nosi ove slavne tenke.

Bella Hadid i Cortez ljeto 2017


Tenisice Cortez vraćaju me u mladost i moje sportske početke. Te su mi tenisice pružale sigurnost i samopouzdanje da istražim svoj potpuni potencijal kao mlada sportašica - Joan Benoit Samuelson, osvajačica zlatne medalje na prvom olimpijskom maratonu za žene u Los Angelesu 1984. godine.


Prva ženska verzija tenisica, nazvana Senorita Cortez, na tržištu se pojavila dvije godine nakon muškog modela, 1974. godine. Dizajn tenisice nije se mijenjao, što ih je tijekom 70- ih godina učinilo najprodavanijim Nike tenisicama na tržištu. Nike Cortez su 1977. godine debitirale i na malim ekranima diljem Amerike što je učvrstilo njihov status među ženama u Americi i šire.

Bella Hadid i Cortez ljeto 2017Bella Hadid i Cortez ljeto 2017