Username *
Password *
Remember Me

U ožujku sljedeće godine stiže nam gitaristički genijalac Tommy Emmanuel, no prije toga rasplesat ćemo se na elektronsku glazbu i najbolje DJ-e... Nedavno je slavio i naš poznati violinist Krešimir Marmilić, koncertom Glazbena riznica umjetničkih obljetnica.

Photo1-Shot-By-Simone-Cecchetti

Jedna od najvećih gitarističkih zvijezda današnjice, australski glazbenik Tommy Emmanuel nastupit će 22. ožujka 2017. godine u kinu Studentskog centra u Zagrebu (zadnji put imao je kod nas koncert prije 8 godina). Emmanuel je najpoznatiji po posebnoj fingerstyle tehnici sviranja sa svih deset prstiju. U četiri desetljeća dugoj i nadasve bogatoj karijeri nanizao je brojna priznanja za svoj rad, nagrade i nominacije te među ostalim i jedno od najvećih priznanja u gitarističkom svijetu, titulu Certified Guitar Player koju mu je dodijelio Chet Atkins, a koju nosi svega pet glazbenika na cijelom svijetu. Ulaznice se mogu kupiti od 1. prosinca po cijeni već od 189 kn u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.

mainstage 03

Zagreb će od 31. prosinca 2016. do 6. siječnja 2017. biti domaćin prvog Croatia Winter Music Festivala koji će se održavati u Areni Zagreb. Festival u Hrvatsku dovodi niz svjetskih DJ zvijezda predvođenih Arminom van Buurenom, a u dnevnom dijelu programa održat će se međunarodni gaming turnir. Vrhunska produkcija, bogat glazbeni program i vodeći svjetski DJ-i pretvorit će Zagreb u najpoželjnije europsko novogodišnje odredište za mlade. Festival organizira Adria MM (vlasnik licence za ULTRA Europe) u suradnji s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom Grada Zagreba i vodećom turističkom agencijom Atlas.

marmilic

Koncertom Glazbena riznica umjetničkih obljetnica, koji je 27. studenoga 2016. održan u Napretkovom kulturnom centru, Zagreb, Bogovićeva 1/I, violinist Krešimir Marmilić proslavio je 25. obljetnicu umjetničkog djelovanja, zajedno s glazbenim gostima među kojima je bila i mezzosopranistica Merita Juniku, dugogodišnja vanjska članica Opere HNK Zagreb.
Na koncertu su osim Prištinske operne dive Merite Juniku, sudjelovali Gudački kvartet Cadenza Zagreb, Komorni trio Crisostomo, Matija Štajcar, violončelo te pijanisti Ivana Marija Vidović, Simon Dešpalj i Mario Čopor, a na programu su se među ostalim našla djela velikih autora: A. Stradella, G. B. Pergolesi, E. Elgar, G. Bizet, C. Gadel. F. Krežma, te A. Pizzolla.
Ovo je treći koncert u nizu osmišljen po istom konceptu, a koji je nakon sisačke i šibenske publike, predstavljen sada i zagrebačkoj publici. Krešimir Marmilić i njegovi gosti su tako još jednom potvrdili višestruki značaj klasične glazbe, ali i predstavili Zagreb kao središte kulturnog zbivanja.