Username *
Password *
Remember Me

Sinoć je u znaku narančaste boje i kovrčavih frizura u zagrebačkom Velvetu predstavljena dječja knjiga Anđe Marić, bivše missice i voditeljice, koja govori o - samopouzdanju, prijateljstvu i o tome zašto je važno da smo svi drukčiji i posebni - otkriva autorica.

 

Andja Maric cr

 

- Izdala sam je u vlastitoj nakladi a tisak i dizajn potpisuje Lega-Lega, pa preko njih ide i prodaja. Ilustracije je radila Lina Al Saleh, dizajnerica iz Ljubljane, a prevela je Vesna Zornik, pjevačica benda Katalena. Knjigu je dizajner zamislio kao dlakavu i narančastu (kao Afrina kosa) da djeca mogu zaspati s njom dok je čitaju - .

 

Jasna Nanut s kcerkicom Kim


Mnogi su sinoć bili frčkavi: ne samo Anđa, već i kćerkica Jasne Nanut, kao i pjevačica Ivana Marić. Minival je pravi retro stil, no danas se on radi uz pomoć ne tako osjetljive tehnologije, pa je moguće da će Anđa, zajedno s knjigom, povesti i novi/stari trend. U svakom slučaju, kovrčavi su likovi vrlo popularni u knjigama za djecu jer im je takva kosa bliska, većina klinaca u najranijoj dobi ima kakve takve frčkice… Uostalom, ta je frizura razigrana i spontana, ponekad nestašna, ali uvijek vrlo bezbrižna. Djeca vole frčkice, naročito djevojčice. Prema tome, Anđa je pokušala napraviti lik koji će klincezama biti vrlo blizak, zabaviti ih, te naučiti ponešto o prijateljstvima koja se stvaraju već u najranijoj dobi, u vrtiću.

Podršku Anđi dali su njeni brojni prijatelji: Bojana Gregorić Vejzović, Lejla Filipović, Lana Biondić, Ivana Marić, Tihana Harapin Zalepugin, Jasna Nanut i brojni drugi. Knjiga Afra po cijeni od XY dostupna je na prodajnom mjestu Lega - Lega - Masarykova ulica 19, Zagreb.

Foto: John Pavish

 

Ivana Maric 3 cr
Ivana Marić

 

Lejla Filipovic cr
Lejla Šehović