Username *
Password *
Remember Me

- Trenutno sam u Hangzhou, zovu ga i grad svile, gdje je najviše tekstilne industrije u Kini, a prije toga sam bila u Šangaju i Nanjingu - javila nam se mlada modna zvijezda Pavla Aleksić koja iza sebe ima brojna naša i strana priznanja, a osim toga pobijedila je i na Modnom Ormaru - trenutno radim u kompaniji FCF apparel, koja se bavi proizvodnjom odjeće za žene i djecu. U kratkom periodu radila sam na više različitih projekata, među njima je bila i Zara, kreirajući kolekcije za europsko tržište, USA i Australiju - .

 

pavla200

 

- Svaki brend ima drugačiju politiku. Neki osim svog dizajna imaju i dobavljače iz cijelog svijeta koji im nude dizajn: ovo što sam ja radila, nisam direktno radila sa Zarom, već s kompanijom koja surađuje s njima. Ja ne šivam u šivaoni, ali radim i tamo jer pomažem krojačima i objašnjavam kako trebaju što izraditi. Ako im nije jasno ja im pomognem. Dizajniram ovisno o tome za koga trenutno radim: na primjer dobijem ponudu od određenom brenda za sezonu ili specifično za određeni tip odjeće. Zato, kako bih što bolje ušla u dizajnerski proces,  prvo radim istraživanje brenda za koji dizajniram, tržište na kojem će se odjeća prodavati, estetiku brenda i boje koje preferira, i tada započinjem crtati. Nakon stotina skica, odaberem određeni broj kreacija koje se nude klijentima, i nakon njihovog odabira, radim konstrukciju i krojeve s konstruktorima, nadzirem njihov rad i rad krojača koji proizvode prvi uzorak, te odlazim u kupovinu materijala i pozamanterije - .

 

pavla25

 

- Dok radim uvijek slušam sebe i radim kako osjećam, u protivnom smatram da ne bih radila dobro. Svoj vlastiti modni izričaj uvijek uspijem uklopiti u svaki rad, a kreativnost nema granica. Najviše volim raditi krajnje minimalistički ili krajnje ornamentalno. No, trenutno se nalazim u sredini i dobro se osjećam. Također, uvijek sam za kombiniranje raznih stilova, jer to je igra bez kraja... Istovremeno, najviše sam inspirirana ljudima, romanima i  glazbom, tako da je naglasak uvijek na poetičnosti... - .

 

pavla3

 

- Sada i u budućnosti moj je jedini poslovni cilj raditi ono što volim i razvijati se u tom području, a hoće li to biti u Hrvatskoj ili izvan nje ovisi o prilikama koje ostvarim. U Kini sam tri mjeseca i uskoro se vraćam doma. Nakon odmora ću odlučiti gdje i kako krenuti dalje - .

- Mnogo radim pa preko tjedna nemam baš slobodnog vremena, al vikendom izlazim u obližnji klub Coco Banana, taj je sad najpopularniji. Glazba je apsolutno ista kao i u evropskim klubovima. Slobodno vrijeme tijekom dana provodim u šetnji, te obilazim njihova mjesta. Drago mi je što imam priliku učiti kineski i upoznavati njihovu bogatu kulturu - .

 

pavla11

 

Pavla je zasluženo dobila posao, jer nakon brojnih je priznanja dokazala da je talent, a sad su je njezina kreativnost, kao i predan rad i trud odveli još dalje - tko zna koje će je ponude sve čekati kad se vrati, no sigurno je da je ovim potezima mlada autorica naučila mnogo i to će joj svakako dobro doći u njezinoj već sada izvrsnoj modnoj karijeri.

 

pavla102

 

pavla7


pavla108

 

pavla5

 

pavla12

 

pavla22

 

pavla107

 

pavla30

 

pavla28

 

pavla105

 

pavla110

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location