Petra Nižetić u vintage Escada sakou

  Naša poznata voditeljica i jedna od najvećih obožavateljica vintage komada jučer se na otvorenju restorana American Steak House & Grill, u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, pojavila u prekrasnom retro sakou visokih ramena. – Našla sam ga jednom prilikom na Hreliću, mislim da nije koštao više od dvadesetak kuna. Sinoć sam ga odjenula po prvi put i baš sam pomislila, pa morala sam ga ranije nositi, fantastičan je – priča Petra. - I inače obožavam buvljake, jer se tamo nađu super jeftini komadi koji su neusporedivo bolje izvedeni od većine današnjih krojeva - .

  op

  Njezina ljubav prema retro i vintage odjeći traje već godinama. – Neko sam vrijeme boravila i u Barceloni, i kad sam shvatila da imaju predivnu buvljak scenu, u dućane sam prestala ulaziti! Naime, na njihovom Željezničkom kolodvoru jednom mjesečno održava se vintage sajam na kojemu se zna naći odličnih starih komada. Nema veće sreće za mene nego kad nađem nešto tako uščuvano, za malo novaca, a kvalitetnije je izrađeno nego većina robe danas. Tamo sam našla i divan Burberry baloner za 10 eura! Kad god idem na putovanje, prvo se raspitam gdje se tamo mogu naći takvi sajmovi - .

  Posljednjih godina Petra uglavnom nosi oversized robu, jer se u tome osjeća fantastično, smatra da takvi komadi lijepo izduže siluetu i naglašavaju formu odjevnom predmeta. To je za nju modna igra koja joj dopušta da se stilski izrazi na nebrojeno mnogo načina.  

  - Inače, obožavam Hrelić, za mene takvi sajmovi imaju terapeutski učinak, tamo se opustim i obožavam čak i samo promatrati taj živopisni krajolik, lica, boje, uzorke… Naravno da tamo imam par prodavačica koje poznajem, i kod kojih uvijek kupujem. No, ne zanima me samo odjeća, već i stvari za uređenje interijera, pa redovito posjećujem i sajam na Britancu, gdje kupim nešto za brata, mamu, tatu… -  .

  1
  Interijer novootvorenog restorana American Steak House & Grill u hotelu Dubrovnik u centru Zagreba
  3vani