Naomi & Kate – istinski supermodeli!

  Bile su to devedesete, pistom su koračale modeli novog doba, njihov rad koštao je kao suho zlato, a njihov izgled prodavao je - sve. Danas, mnogo godina kasnije, Naomi Campbell i Kate Moss još uvijek su hot, izgledaju kao da je od toga vremena prošlo par dana, one su čudo modne scene, kraljice editorijala.

  1370

  Nove fotografije koje je za magazin Interview napravio dvojac Mert & Marcus snimljene su u crno-bijeloj tehnici te se referiraju na retro fotografije koje je početkom devedesetih, kao i nekoliko desetljeća ranije radio Richard Avedon. I styling je značajan – nova je to kolekcija Hedi Slimane za Saint Laurent Paris, prva koju je slavni dizajner napravio za kuću koja je ujedno promijenila ime, što je bio dosta hrabar potez.

  Sve zajedno inspirirano je vintage trendovima, ponajprije sedamdesetima i šezdesetima, u doba rađanja hipi kulture. No, iako je cijela foto-priča obojena retro simbolima, fotografije ipak imaju jednu bezvremensku, klasičnu notu. Kate je prava ljepotica koja s godinama nekako uspijeva izgledati sve bolje, dok tamna put Naomi Campbell još uvijek emitira onaj divni sjaj.

  Styling je radila slavna stilistica Patti Wilson, a među kreacijama se nalaze i one modnih kuća Gucci i Max Schmalaberg. Make-up potpisuje Lucia Peroni, a frizure je radio Christiaan.

  NaomiKate2NaomiKate3NaomiKate4NaomiKate5NaomiKate6NaomiKate7NaomiKate8
  Naslovnica magazina Interview, 2012.

  4 i-D-August-1994
  Naslovnica magazina I-D, 1994.