Username *
Password *
Remember Me

“Nisam ekscentrična, mrzim tu riječ“, kaže Daphne Guinness i ostane živa. Vlasnica stotina  najekstravagantnijih haljina na svijetu, aktivna je klijentica kuća visoke mode – što dokazuje i njezina izložba u njujorškom muzeju Fashion Institute of Tehnology.

Osim Daphne, na izložbu je ponosan i tim od 30 konzervatora, kuratora i krojačica koji su na projektu radili pune dvije godine! “Ona je apsolutno čudesna žena, prava stilska ikona današnjice. Obično dizajnere doživljavamo kao nositelje kreativnosti, ali upravo su  žene koje imaju stila zaslužne za 'oživljavanje' njihovih komada“, istaknula je glavna kuratorica FIT-a, Valerie Steele.

Među izlošcima su i komadi McQueena, čija je Daphne bila dugogodišnja muza, a posjetitelji će moći iz blizine snimiti i divotice s potpisom Rolanda Moureta, Chanela, Valentina...

Je li modi mjesto u muzeju već se nadugačko i naširoko raspravljalo, no ljudi vole ući u muzej i vidjeti kreacije poznatih dizajnera koje uživo nikad nisu vidjeli, a ne mogu si ih priuštiti ni u snu.

Kod Daphne se očito spojilo – ima i budžet i stil. Rezultat: garderoba dostojna kraljevne. I surađuje s dizajnerima, ali i filmašima: dopustila je Brennanu Stasiewiczu da je ovjekovječi u kratkom dokumentarcu Daphne Guinness: Undressed, tijekom priprema za nedavno postavljenu instalaciju u Barneysovu izlogu u Velikoj Jabuci.

“Čini mi se kao da je Daphne uvijek u izlogu. Kao netko kome se možete fizički približiti, ali uvijek ostajete s druge strane“, izjavio je autor filma.
http://www.nowness.com/day/2011/6/6/1489/daphne-guinness-undressed

Foto: Vogue Italia

 

Komentari (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Blaaaa

 
This comment was minimized by the moderator on the site

Bliiiiiiiiiiiiiiiii

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location