VITAMIN C // Avène ima novu anti-age liniju

  Avene Vitamin Activ Cg je anti-age linija koja jamči stabilnost formule vitamina C zahvaljujući provitaminu Cg kao ključnom sastojku proizvoda. Profil visoke stabilnosti i podnošljivosti Vitamina Cg je ono što ga ističe od drugih proizvoda dostupnih na tržištu.

  U stvaranju VITAMIN ACTIV Cg Korektivnog seruma za blistavost kože, dermatološki laboratoriji Avène po prvi su puta koncentrirali 3 dermatološka djelatna sastojka:

  [VITAMIN Cg*] 1,8 %: visokostabilni oblik vitamin C, poznat po svojoj antioksidativnoj učinkovitosti, ekvivalentan je 20%-tnom vitaminu C**
  [NIACINAMID] 3 %: dugotrajno regenerira kožu i smanjuje pojavu tamnih mrlja
  [BAKUCHIOL] 1,5 %: prepoznat kao biljna alternativa retinolu, korigira bore.

  Marija Markota Jurić i dr. Ružica Jurakić Tončić

  Marija Markota Jurić, brend managerica Avene i dr. Ružica Jurakić Tončić

  „Kao što znate, C vitamin je moćni antioksidans, inhibira enzim tirozinazu koja je bitna u stvaranju pigmenta melanina, stoga prevenira odnosno smanjuje hiperpigmentacije. Vitamin C ima bitnu ulogu u stvaranju kolagena tipa I stoga, što reći nego - volimo C vitamin. Ako pridodamo niacinamid koji djeluje smirujuće, protuupalno, antioksidativno i u smanjenju hiperpigmentacija - ovaj pripravak sadrzi dva moćna antioksidansa. Bakuchiol ili biljna aleternativa retinolu je sjajno odigrana kombinacija i moćna 3 mušketira u samo jednom serumu“, pojasnila je dermatologinja dr. Ružica Jurakić Tončić na predstavljanju.

  Prednosti provitamina C koji se nalazi u novoj VITAMIN ACTIV Cg liniji u odnosu na vitamin C u drugim sličnim proizvodima prvenstveno je njegova stabilnost. Što znači da je manje osjetljiv na oksidaciju i toplinu, pa je stoga i manji rizik od ranijeg propadanja.

  6 73914 11547 6 ca013086 av vitamin activ cg serum concentré éclat 30ml

  Nije tajna: Vitamin C i SPF ne mogu jedan bez drugog

  Anti-age njega ne ide bez zaštite od sunca. Stoga nemojte zaboraviti na kvalitetni drugi korak rutine njege kože - fotoprotektivnu zaštitu. Avène ove godine predstavlja nove ULTRA FLUIDE iznimno laganih tekstura s hidrirajućim i matirajućim učinkom.

  Dvije su verzije ultra fluida - Nevidljivi koji je već u prvoj sekundi od nanošenja, neprimjetan na koži, te onirani ultra fluid, koji se svojom nijansom prilagođava svakom fototipu, sužava pore te ujednačava ten. Ultra fluidi su savršeni spoj zaštite, hidracije i ujednačavanja tena. Ne sadrže parfeme te su također, savršena podloga za make-up.

  Prvi korak u njezi je korektivni serum za blistavost kože, koji već od prve primjene pokazuje rezultate koji se odnose na ujednačavanje tena. Serum sadrži trio komplementarnih djelatnih sastojaka, uz Vitamin Cg, tu su već spomenuti sastojci s iznimnim anti-age učinkom – niacinamid i bakuchiol.

  Kako bi se pojačalo korektivno djelovanje seruma, u liniji se nalazi i intenzivna krema za blistavost kože koja uz Vitamin Cg i niacinamid sadrži i hijaluronsku kiselinu.

  Oba proizvoda u liniji su baršunaste osvježavajuće nježno mirisne teksture koji predstavljaju izvrsnu podlogu za make-up, pružajući trenutni efekt blistavije i zaglađenije kože. Vitamin Activ Cg serum je ispitan na osjetljivoj koži, sadrži 94 % sastojaka prirodnog podrijetla, bez sastojaka životinjskog podrijetla, u staklenoj bočici s pipetom.

  av vitamin activ cg radiance intensive cream 6 3282770393507