SUN_INFO // glavne negativne posljedice prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama su: starenje, opekline i rak kože

  SPF (Sun Protection Factor) jedan je od glavnih čimbenika zaštite kože od starenja, održava je zdravom, mladolikom i blistavom. Glavne negativne posljedice prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama su: starenje, opekline i rak kože. UVA zrake uzrokuju starenje, a UVB zrake opekline. I ne dajte da vas oblaci zavaraju, kroz njih sunčeve zrake također prolaze – upozorava Ducray.

  pexels roman odintsov 4553033

  Obzirom na to da upravo hiperpigmentacije spadaju među najčešće estetske probleme, većina nas ih dobije – kad-tad.

   

  Naime, nastaju zbog prekomjernog izlaganja suncu u kombinaciji s nedovoljnom zaštitom od sunca, a ako se to ponavlja iz godine u godinu, koža brže stari i postaje pjegava.

  Druga vrsta hiperpigmentacija - melazma - nastaje zbog narušene hormonalne ravnoteže, a manifestira se u obliku skupine mrlja na određenim dijelovima tijela, primjerice iznad gornje usne. S melazmom se najčešće susreću žene, a može javiti i nakon trudnoće.

  pexels mikhail nilov 8158568

  Također, mrlje na koži ne moraju nužno nastati zbog sunca ili hormona, već nakon ozljede ili akni.

  Par savjeta:
  - SPF bi trebao biti zadnji korak u vašoj svakodnevnoj, jutarnjoj rutini
  - SPF nanosite 15-20 minuta prije izlaganja sunčevim zrakama
  - SPF uvijek nanesite na sve dijelove tijela koji su izloženi suncu, dakle i na ruke i na vrat i na dekolte, pa čak i na uši ako imate kratku kosu ili nosite rep
  - Uvijek birajte visok SPF jer želite najbolju zaštitu kože. Ovo je posebno važno, ako imate pjege, madeže i jako svijetlu put
  - Ponovno nanošenje SPF-a se preporučuje svakih 90 minuta do 2 h ili češće ako ste u kontaktu s vodom

  duc

  Ducray Melascreen PHOTO-AGING linija nudi potpun program za prevenciju i korekciju znakova fotostarenja. Proizvode čine ekskluzivni i u dermatologiji vodeći djelatni sastojci - azelaična kiselina, glikolna kiselina, hijaluronska kiselina, vitamin E, vitamin C i niacinamid - s dokazano visokom učinkovitošću protiv znakova fotostarenja.