SKIN_upgrade // novi serum s hijaluronskom, glikolnom i mliječnom kiselinom

  Ove tri kiseline su hitovi anti-age scene, a sada ih Eucerin donosi u jednoj formuli.

  - Novi Eucerin Hyaluron-Filler korigirajući serum djeluje na prve znakove starenja kože te kožu čini svilenkasto zaglađenom. Sadrži tri aktivna sastojka, hijaluronsku, glikolnu i mliječnu kiselinu, a formula bogata antioksidansima također štiti kožu od slobodnih radikala i štetnih utjecaja iz okoline – objavio je ljekarnički brend.

   

  ECN Serum KV web 1 cr

  Eucerin Hyaluron-Filler korigirajući serum pogodan je za kožu koja pokazuje prve znakove starenja poput sitnih linija, proširenih pora ili kože koja je gruba ili izgleda umorno i sivo. Iznimno lagana i nemasna tekstura čini ovaj serum pogodnim za osobe s masnom kožom ili za nanošenje ispod make-upa.

  Hijaluronska kiselina je tvar koja nastaje u stanicama tijela i sastavni je dio vezivnog tkiva kože. Jedna od njezinih ključnih funkcija jest zadržavanje vlažnosti budući da jedan gram hijaluronske kiseline može zadržati do 1 litre vode. Sa starenjem, prirodna sposobnost kože za stvaranjem hijaluronske kiseline smanjuje se te se počinju stvarati i produbljivati bore. Hyaluron-Filler njega sadržava dva tipa hijaluronske kiseline kako bi učinkovito djelovala i ispunila bore “iznutra prema van”.

  erf

  Glikolna kiselina je alfa-hidroksi kiselina (AHA) ili derivat šećerne trske s izuzetnom malom molekularnom veličinom. Djeluje uklanjanjem mrtvih stanica kako bi se ujednačila tekstura kože. Koncentracija glikolne kiseline koja se koristi u Eucerin Hyaluron-Filler korigirajućem serumu niža je od one koja je koristi u dermatološkim tretmanima kako bi serum bio blag prema koži.

  Mliječna kiselina (poznata i pod nazivom laktat) dio je prirodnih čimbenika zadržavanja vlage (NMF) te ključan sastojak kiselog zaštitnog omotača kože koji regulira pH vrijednost. Apsorbira i zadržava vlagu u najudubljim slojevima kože. Koža je nakon uporabe hidrirana. Također je komedolitična, odnosno pomaže smanjenju crnih i bijelih komedona i čišćenju začepljenih pora.