SKIN_upgrade // Eucerin PH5 njega štiti MIKROBIOM kože, izuzetno važan za ZDRAVLJE

  Koža naporno radi kako bi zaštitila naše tijelo, ali vanjski utjecaji mogu utjecati na njezino stanje. Izloženost UV zrakama, temperaturne promjene i korištenje kemikalija na poslu ili agresivnih proizvoda za čišćenje kod kuće mogu oslabiti njezino djelovanje kao zaštitne barijere. To može utjecati na naše cjelokupno zdravlje jer postajemo skloniji ozljedama i infekcijama.

  Svaka osoba ima svoj vlastiti jedinstveni mikrobiom. Koža bakterijama pruža stanište i hranjive sastojke, dok bakterije štite kožu, a time i tijelo, od prodiranja patogena - klica koje uzrokuju bolesti.

  ed

  Što je mikrobiom?
  Naš mikrobiom čini svi mikrobi koji žive u tijelu i na njemu, a sastoji se od bakterija, virusa i gljivica. Ti mikroorganizmi nisu samo pasivni suživoti, oni su važni čimbenici za naše zdravlje.
  Mikrobiom kože igra ključnu ulogu u ukupnom zdravlju naše kože i značajno pridonosi zaštiti od kožnih problema; stoga je nevjerojatno važno održavati mikrobiom zdravim.

   e3e3

  Mikrobiom - zajedno sa samom kožom - stvara kiseli omotač kože, koji štiti od prodora patogena i čuva njegovo stanište. Optimalna pH vrijednost kože na velikom dijelu našeg lica i tijela kreće se između 4,7 i 5,75. pH vrijednost 7 (koju nalazimo u čistoj vodi) smatra se neutralnom vrijednošću. Vlastiti mikrobiom tijela živi u kiselim uvjetima oko pH 5, dok patogeni ne mogu tolerirati takvu kiselost.

  Na pH vrijednost i ravnotežu mikrobioma naše kože stalno utječu vanjski utjecaji, kao što su zagađenje, temperaturne promjene i agresivne kemikalije. Zaštita kože vrhunskim preparatima za njegu pomaže u održavanju njezine optimalne pH vrijednosti, tako da može obavljati svoju ključnu, zaštitnu funkciju.

  Neuravnoteženi mikrobiom može dovesti do stanja kože poput suhe, osjetljive kože ili čak upalnih kožnih stanja poput akni ili atopijskog dermatitisa.

  e33

  Eucerin pH5 linija aktivira prirodne obrambene mehanizme kože. Korištenje pH uravnoteženog sredstva za čišćenje čini kožu manje osjetljivom i otpornijom na okidače iz okoline te štiti mikrobiom kože.

  Blaga i nježna sredstva za čišćenje poput Eucerin pH5 ulja za tuširanje ili Eucerin pH5 losion za pranje imaju sustav pH ravnoteže jedinstven za Eucerin koji koži može vratiti prirodnu pH vrijednost.

  Eucerin koži posvećuje svu svoju strast i stručnost, ali uz pružanje njege za zdravu i lijepu kožu preuzima odgovornost i za okoliš. Dermokozmetička njega s klinički dokazanom učinkovitošću iza koje stoji 120 godina inovacija pažljivo je formulirana kako bi učinila kožu zdravom, vratila samopouzdanje i očuvala planet. Uključite se i vi u krug održivosti: sačuvajte praznu ambalažu Eucerin njege, donesite u odabrane Farmacia ljekarne i zamijenite za vrijedan poklon.