SKIN_info // alergije spadaju u najrasprostranjenije bolesti modernog doba

  Alergije spadaju u najrasprostranjenije bolesti modernog doba. Dok je do sada bilo poznato da pelud ulazi u tijelo uglavnom udisanjem, najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da alergeni, poput peludi, grinja i prašine mogu u tijelo ući preko kože te uzrokovati alergijske simptome.

  To je posebno slučaj kod osoba s oslabljenom zaštitnom barijerom kože.

  ECN pH5 PR web 3

  Ključnu ulogu u očuvanju zdrave barijere kože ima blago kisela pH vrijednost koja neutralizira alkalne agresivne tvari, sprječava rast bakterija i pruža idealno okruženje za uspješni rast mikroorganizama koji pogoduju koži.

  Kad je prirodna kiselost kože narušena, zaštitna barijerna funkcija slabi, a koža postaje osjetljiva. Simptomi osjetljive kože uključuju crvenilo, osip, perutanje, hrapavost, zategnutost, a ponekad i otekline. Izazivaju svrbež, peckanje i nelagodu u svakodnevnom životu te mogu dovesti i do intenzivne fizičke neugode. Osjetljiva koža reagira nepredvidivo, a simptomi se mogu pojaviti na licu, tijelu i vlasištu.

  Što su sezonske alergije?

  Alergije su kronične i javljaju se kada imunološki sustav vidi tvar kao štetnu i reagira na nju. To uzrokuje različite reakcije. Alergije su jedinstvene za svaku osobu, što znači da različite osobe pate od različite kombinacije alergija.

  Poznate kao peludna groznica, sezonske alergije javljaju se tijekom različitih dijelova godine, poput proljeća, ljeta i jeseni. To je općenito vrijeme kada biljke proizvode pelud, uzrokujući povećanje broja peludi u zraku. Razlikuju se od normalnih alergija po tome što utječu na pojedinca samo u određeno doba godine. Ako patite od sezonskih alergija, važno je biti svjestan načina na koje mogu izazvati nove probleme za vašu kožu i iritirati postojeća stanja.

  Eucerin pH5 njega obnavlja prirodne obrambene mehanizme kože

  ECN pH5 PR web 4

  Iako ne postoji pravi lijek za osjetljivu kožu, razumijevanjem simptoma mogu se kontrolirati i umanjiti uzroci i podražajne pojave osjetljive kože. U velikom broju slučajeva učinkovita rješenja nalaze se u prevenciji, a ne u liječenju.

  Eucerin je osmislio cijelu liniju namjenske njege koja sadržava kombinaciju vrhunske zaštite za obnavljanje i jačanje kože. Određeni prirodni sastojci mogu potaknuti ponovnu aktivnost enzima i njihovu sposobnost obrane tijela.

  Dekspantenol koji je derivat vitamina B potiče i jača prirodnu zaštitnu funkciju kože, ubrzava proces zacjeljivanja i obnavljanja kože. Glicerin pomaže u hidrataciji kože, a pH5 citratni pufer vraća prirodnu pH razinu kože. Vraćanjem aktivnosti kožnih enzima, ponovno se uspostavlja i zdrava ravnoteža. Zdrava koža sprječava prodiranje alergena i štiti od alergija.

  ECN pH5 PR web 5

  Svi preparati iz pH5 linije njege klinički i dermatološki dokazano su idealni za dnevno korištenje na suhoj, osjetljivoj i koži sklonoj alergijama. Štite kožu od isušivanja i podupiru dugotrajnu hidraciju, a kožu čine mekom i glatkom na izgled i na dodir.

  Uz Eucerin pH5 liniju njege, koža postaje oaza hidratacije, zaštite i ugode, pružajući rješenje za sveobuhvatnu njegu koja je posebno prilagođena potrebama suhe i osjetljive kože sklonije alergijama.