RED_skin // kako efektno prekriti CRVENILO lica uzrokovano rozaceom i aknama?

  Rozacea, sveprisutniji poremećaj intenzivnog crvenila na licu, dobila je niche scenu u beauty industriji: „pametnikorektivni puderi i kreme uvelike olakšavaju svakodnevicu. Osim što ujednačavaju ten i smiruju potencijalne reakcije, ove će teksture s lakoćom prekriti i akne koje više nisu rezervirane za adolescente, već se pojavljuju u gotovo svakoj dobi života.
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO
  Podloge koje „brišu“ crvenilo i ožiljke s lica pozitivno utječu na kvalitetu života: istraživanja su pokazala da rozacea može narušiti samopouzdanje i promijeniti percepciju samoga sebe, stoga je bitno znati da postoje inovativni puderi koji stvarno pomažu!
  Sitni su ožiljci također na meti ovih fantastičnih formula koje ujedno imaju matirajući efekt i nekomedogene su (Coverderm). Idealne su i za popravljanje tijekom dana - kad crvenilo proviri, dovoljno je lokalno lagano natapkati prstima. Kako sve skupa ne bi zatvorilo pore, nove su tehnologije - poput kombinacije vodene i bezvodne faze - omogućile super-laganu teksturu visoke pokrivne sposobnosti. (Vichy).
   
  Osim par pudera, tu je i BB krema čiji aktivni sastojci štite od jednog od uzroka crvenila, a to je širenje krvnih žila (Bioderma). Tu su i visoko-aktivni antioksidansi koji dodatno štite od prijevremenog starenja kože (Avène). Zanimljiva opcija je i optička varka – formula sa zelenim pigmentom (Eucerin)!
   
  Za snažne reakcije kože osmišljena je zvijezda scene: dnevna krema koja specifičnim mehanizmima korigira tri tipa crvenila kao što su naglo crvenilo, ono privremeno te trajno koje ne nestaje (Lierac). Od sastojaka izdvojit ćemo i prebiotike koji rade na očuvanju barijere kože (Lierac, La Roche-Posay). 

  Kreme i formule za njegu dostupne su u Farmaciji.  
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO 
   
  Koje su podloge namijenjene prekrivanju crvenila na licu i ostalih nepravilnosti tena?

  Coverderm Perfect face tekući puder
  Ovaj je brend veliki hit među onima koji žele super-ujednačen ten: formula prekriva crvene mrlje, tamne mrlje, akne, vitiligo, pjegice... Puder je vodootporan, hipoalergen i nekomedogen. Garantira dugotrajnost i odličnu podnošljivost. Ima zaštitni faktor 20 i dolazi u 9 nijansi. 
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO

  Vichy Dermablend 3D korektivni tekući puder
  Inovacija iz Vichy laboratorija ima AlliAgel formulu: lagana i lako razmaziva tekstura kombinira vodenu i bezvodnu fazu. Puder ujedno matira i dugo traje, prekriva čak do 16 sati!
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO

  Avène Couvrance korektivni tekući puder
  Kao što to i očekujemo od ovog brenda, radi se o formuli posebno prilagođenoj osjetljivoj koži. Otporna je na vodu i znoj te ima zaštitni faktor 20. Pojačanu zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala pruža snažan antioksidans pre-tokoferil. Možete birati jednu od pet nijansi: Porcelaine (1.0), Naturel (2.0), Beige (2.5) Sable (3.0), Miel (4.0). 
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO
   
  La Roche-Posay Toleriane Teint tekući korektivni puder
  Idealan je za osjetljivu i netolerantnu kožu te prekriva sve nepravilnosti. Ima visoku moć prekrivanja. Formula je nemasna emulzija s La Roche-Posay termalnom vodom koja omogućava lakoću, efikasnost i dugotrajnost. Dostupan u 3 nijanse.
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO

  Bioderma Sensibio AR BB krema
  Ova tonirana krema ima Anti-redness oznaku, što znači da je namijenjena osjetljivoj koži sklonoj pucanju kapilara. Karakteriziraju je aktivni sastojci koji sprječavaju širenje i slabljenje krvnih žila. Ujedno daje visok nivo vlažnosti te smanjuje peckanje i zatezanje kože.
   
   phtogo FARMACIA CRVENILO
   
  Ako nemam korektivni puder, koje dnevne kreme najbolje ublažavaju crvenilo?

  Eucerin Anti Redness dnevna krema sa zelenim pigmentom visoko je tolerantna i za najosjetljiviju kožu te djeluje na principu optičkog, kolorističkog trika – crvena se ispod zelene ne vidi. Krema nema konzervansa, parafina, mirisa niti alkohola. S druge strane, ima inovativne sastojke SymSitive i Licochalcon A. 
  SymSitive je sastojak koji regulira osjetljivost izrazito reaktivnih živčanih vlakana, odgovornih za osjećaje peckanja, svrbeža i zatezanja prisutnih kod izrazito osjetljive kože.
  Licochalcon A snažan je protuupalni sastojak s antioksidativnim svojstvima koji se dobiva iz korijena kineskog sladića. 
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO

  Lierac Rosilogie dnevna krema nastala je na otkrićima neuroznanosti, discipline koja proučava živčani sustav, njegovu strukturu, način rada i utjecaj na organe, uključujući kožu. Izuzetno je efikasna jer korigira tri tipa crvenila:
  1. trajno crvenilo
  2. iznenadno crvenilo
  3. privremeno crvenilo.
  Od sastojaka tu su bodljikava veprina, prebiotik, peptidi koji smiruju ten i dextran.
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO

  La Roche-Posay Toleraine dnevna krema obogaćena je prebioticima čija je uloga obnavljanje vanjske barijere i očuvanje njezinog mikrobiotičkog statusa. Koži se smanjuje osjetljivost, a time i mogućnost nastanka crvenila. Krema daje cjelodnevnu hidrataciju te je namijenjena i najosjetljivijoj koži.
   
  phtogo FARMACIA CRVENILO

  Avène Antirougeurs dnevna krema, sa SPF 20, jača stjenke krvnih žila ekstraktom veprine koji je obogaćen saponinima i hesperidin metil halkonom. Prirodna ulja štite kožu, dok termalna Avène umiruje. Krema ujedno smanjuje otečenost i podržava uklanjanje nakupljene tekućine iz tkiva, za što je zaslužan sastojak dekstran sulfat.
   
   
   phtogo FARMACIA CRVENILO
  phtogo FARMACIA CRVENILO