Hansaplast Green & Protect flasteri // biorazgradivi eco-frendly materijali i manje papira za pakiranje

  - Briga o prirodi i okolišu danas je neizmjerno važna. Sve veći broj ljudi ima želju pozitivno utjecati na prirodu oko sebe. Potaknite promjenu počevši od sebe uz nove Hansaplast Green & Protect flastere. Ovo je jedan od koraka koje Hansaplast poduzima s ciljem pružanja održive i pouzdane zaštite rana – javlja Hansaplast.

  Green & Protect flasteri su prvi klimatski neutralni flasteri napravljeni od prirodnih vlakana. S ciljem implementiranja novih i „zelenih“ poboljšanja, u Hansaplastu su se potrudili pronaći još izdržljivije materijale za sastavne dijelove novog flastera. Tako su jastučić za ranu i podloga napravljeni od 100% prirodnih vlakana te su u potpunosti biorazgradivi.

  hz

  Osim flastera, pakiranja su neizbjeljena, 93% reciklirana te dolaze u najlakšoj mogućoj težini.

  Linija je osim inovacijom novih flastera, definirana i značajnim poboljšanjima u samom dizajnu i ambalaži proizvoda. Nove, lakše sklopive kutije tako očuvaju do 106 tona papira svake godine – dizajnirane su za maksimalno očuvanje okoliša. Također je uklonjena plastika s pakiranja. Takva promjena uspješno smanjuje korištenje plastike za 83 tone svake godine, što je jednako jednom velikom flasteru koji bi mogao Zemlju okružiti trinaest i pol puta! Poboljšana je održivost u svim ključnim dijelovima flastera. Za materijale se koristi drvo, papir i karton koji su podrijetlom iz FSC® certificiranih šuma kojima se upravlja odgovorno i održivo.


  Hansaplast najavljuje da će se do 2025. sva Hansaplast pakiranja uspješno moći nadopunjavati, ponovno koristiti ili reciklirati.

  48796 GREEN PROTECT Hansaplast front RGB

  Zaštitite ranu u 3 jednostavna koraka

  1. Čišćenje –
  Čišćenje površinske ozljede od prljavštine i bakterija je nužan prvi korak za optimalno obnavljanje kože. Kako biste spriječili moguće upale i infekcije, pošpricajte Hansaplast antibakterijski sprej za vanjsko čišćenje kože po čitavom području površinske ozljede. Važno: manje površinske ozljede brzo će prestati krvariti. Ako se krvarenje nastavi, ozljedu pritisnite sterilnom gazom i potražite liječničku pomoć.

  2. Zaštita –
  Sljedeći korak je zaštita površinske ozljede od vanjskih utjecaja kao što su prljavština i bakterije kako bi se osiguralo neometano obnavljanje kože. Prekrijte površinsku ozljedu flasterom. Promatrajte površinsku ozljedu i svakodnevno mijenjajte flaster, osim ako vam liječnik nije preporučio drugačije.

  3. Obnavljanje –
  Pomozite da vaša rana zacijeli sigurno, brzo i uz manji rizik od stvaranja ožiljaka. Redovito nanosite Hansaplast mast za obnavljanje kože dok površinska ozljeda u potpunosti ne zacijeli. Ako je potrebno, pokrijte ranu flasterom, sterilnom gazom ili oblogom.