ECO // sunčane formule za očuvanje vodenog okoliša

  Za ljeto 2017., Biotherm predstavlja novu liniju proizvoda za sunčanje za ljubitelje voda: riječ je o prvoj ekološkoj  liniji proizvoda za sunčanje uz jednaki osjećaj ugode na koži. Proizvodi sadrže ekološki ispitane filtre sa zaštitnim faktorom i 96% biorazgradivu osnovnu formulu, čime je smanjen utjecaj na vodeni okoliš. Uz financiranje kampanja za zaštitu oceana, Biotherm je posljednjih pet godina uložio velike napore kako bi smanjio negativan učinak proizvoda koji se ispiru na vodeni okoliš, uklonivši mikro kuglice iz svih formula. Fokusirajući se na pakiranje i sadržaj formule, kreirao je novu generaciju proizvoda poboljšanog okolišnog profila, koje odlikuje bolja biorazgradivost i smanjeni vodeni otisak.

   Biotherm Animation Summer 5 produits WaterLover LR cr
  Monsoon

  Kako bi razvili novu formulu za zaštitu od sunčevih zraka, stručnjaci u Biothermovim laboratorijima dizajnirali su platformu za ispitivanje okoliša Ocean 5 Testing Platform. Sve su formulacije ispitali ne samo na planktonskim organizmima u slatkoj vodi, već i na raznim drugim organizmima koji nastanjuju slatkovodni i morski svijet. Dvadesetočlani tim znanstvenika proveo je oko 200 ispitivanja u svrhu procjene mogućeg učinka svake formulacije na bioraznolikost vodenih ekosustava.

   

   Biotherm Animation Summer 5 produits WaterLover LR cr

  Zašto je Biotherm razvio liniju proizvoda za sunčanje u skladu s ekološkim načelima?
  Budući da kroz program Water Lovers aktivno sudjelujemo u aktivnostima zaštite voda, upoznati smo s okolišnim promjenama poput zagrijavanja i povećavanja razine kiselosti oceana, koje utječu na sve veću ranjivost vodenog okoliša. Krenuvši od postavke da svaki proizvod ostavlja trag, željeli smo unaprijediti naše proizvode za sunčanje kako bi što više smanjili vodeni otisak te istovremeno osigurali optimalnu zaštitu i visoku razinu ugode, po kojima su Biothermovi proizvodi za sunčanje prepoznatljivi na tržištu.