Davines beauty / priča o ekologiji

  Brend Davines, osnovan u talijanskoj Parmi 1983. godine, te već niz godina poznat po visokokvalitetnim proizvodima za njegu kose, iznimno veliku pažnju pridaje dizajnu i proizvodnji ambalaže. - Davines je definirao vlastita stroga pravila u proizvodnji i kreiranju ambalaže na više nivoa, na način da bude što više prilagodljiva okolišu. Ne samo da mu ne šteti, već da se može upotrebljavati i nakon potrošenog proizvoda, ali i reciklirati - ističu u ovoj firmi s vizijom.

   

  1--davines 40

   

  - Naš izbor materijala počiva na četiri pravila:
  * upotreba što je moguće manje materijala,
  * izabrati reciklirajući materijal, optimizirati logistiku,
  * kontrola kvalitete u smislu izbjegavanja bilo kakvog otpada,
  * korisna i dugotrajna ambalaža - .

  - Gdje god je moguće koristi se tanka plastika koja dosta olakšava upotrebu. Ovo je eko-pravilo stvoreno u sklopu studije Ecomille projekt, za koji je Davines dobio nagradu Product Stewardship 2011., koju dodjeljuje Federazione Nazionale dell'Industria Chimica - .

   

  2-davines 2
   
  - Sve bočice i zdjelice (šamponi i regeneratori) iz linije Essential hair care, nakon što se potroši proizvod, mogu se koristiti za vodu,sokove, hranu, zamrzavanje hrane, grijanje u mikrovalnoj pećnici... Plastika je posebno vrijedna i inače se koristi za pakiranje hrane, što znači: ne ostavlja na sebi tragove sadržaja. Na primjer, nakon što potrošimo ulje, tu bocu više ne možemo više koristiti pošto je plastika na sebe vezala sadržaj (ulje), jer je riječ o nekvalitetnoj plastici. S Davinesom je drugačije - nakon potrošenog sadržaja, ambalaža je i dalje dugoročno upotrebljiva - .

  Stručnjaci iz Davinesa vam predlažu i žele da se u zdjelicama od regeneratora, nakon što se proizvod potroši, sadi cvijeće. Također, predlaže da se u bočice od šampona stave kamenčići ili loptice koje će zabavljati bebe, te im koristiti kao zvečka. Ove i slične ideje pravi su ekološki moto - kvalitetan proizvod i jednako kvalitetna ideja najbolja su formula za zdravu budućnost.

   

  3 davines 6

  4-jenn-davines 53

  I glumica Jennifer Aniston njeguje svoju kosu Davines proizvodima

  LOVE

  LOVE kolekcija - inspirirana romantičnim emocijama i jednostavnim linijama... Od detalja ističu se tek cvjetni motivi

   

  davines 1davines 3davines 5davines 7davines 8davines 11davines 12davines 13davines 18davines 20davines 21davines 23davines 24davines 25davines 26davines 29davines 30davines 32davines 33davines 34davines 37davines 38davines 50davines 51davines 3