BEAUTY_hits 2019. // ulje kanabisa, dermatološke DR. formule, krema "sve u jednom", tekući piling...

  Svaka godina nosi neke beauty trendove, nove formule koje, zahvaljujući istraživanjima i novim otkrićima, ulaze u fokus scene – ove godine to su kompleksi s uljem kanabisa, linije koje potpisuju dermatološki znalci, 2U1 skincare koji njeguje cijelo tijelo, piling tekuće teksture, ali i veganske formule, plastic-free pakiranja… Uglavnom, sve zdravije i zelenije.

   bio vgane skin food

  Fernanda Ly i Yuka Mannami // Vogue Girl Japan // foto Sarai Mari 7/ styling Ye Young Kim

   

  Ne samo radi okoline, već i kože, koja u ovo nervozno vrijeme priželjkuje pažljivo odabrane sastojke i biljne molekule koje je štite na prirodan način. No, kad je lice načičkano mrljama, u pomoć pristiže poseban dermatološki tretman. Mikrodermoabrazija je, naime, uvjerljivo među najboljim tretmanima već godinama, no danas je pravo vrijeme za nju, jer je zima i malo smo na suncu...

  organic hemp line

  1. - Znali smo da ulje kanabisa ima fenomenalna svojstva za kožu, no nismo očekivali da liječi i akne! – izjavio je Arik Ankor iz Izraela, CEO tvrtke Elemin koja formulira i proizvodi The Organic Hemp line. - Ulje kanabisa trenutno proživljava pravu malu revoluciju i uživa najveću popularnost, zauzimajući broj 1. u svijetu kozmetike kao aktivni sastojak u njezi kože - . Više na linku.

   dbs011 drbarbarasturm calmingserum 1 1560x1960 4s458

  2. Dermatološke linije – čim vidimo da u imenu brenda piše Dr., to je to! Dr. Barbara Sturm jedna je od najtraženijih linija, a dostupna je u TOP butiku Boruta Mihalića na Trgu bana Jelačića. – U početku nisam znao što očekivati od Dr. Sturm linije, no jako je popularna. Čim sam otvorio drugu lokaciju i uveo niche skincare, formule su se gotovo rasprodale! - .

   

   

   bio vgane skin food

  3. Krema koja me njeguje od glave do pete
  Čak i Nivea ima kreme koje stavljamo posvuda, praktično je to kad putujemo ili se želimo brzinski natrackati nakon tuširanja. Jedna od njih je Nivea Care, univerzalna krema koja ima teksturu taman za lice i tijelo te je jednostavna za korištenje kad nemamo vremena, kad nam je hladno… i kad želimo nešto što će se brzo upiti. Ima lagani, prepoznatljivi, neutralan miris koji asocira na njegu!

   

   bio vgane skin food
  Fernanda Ly i Yuka Mannami // Vogue Girl Japan // foto Sarai Mari 7/ styling Ye Young Kim


  4. Vrijeme je da skinemo te mrlje s lica: Dugotrajno u ovom procesu mogu pomoći kemijski pilinzi i mikrodermoabraziji, ističe dr. Lea Homolak iz poliklinike Echo, kirurginja glave i vrata. Napominje kako je mikrodermoabrazija odlična za ujednačavanje tena, osvježavanje lica, akne, skidanje mrlja od sunca, depigmentacijskih nepravilnosti. Zato, ističe, treba nositi kreme sa zaštitnim faktorom, tijekom čitave godine. Ako su vam kreme sa SPF-om preguste ili premasne, predlažemo fluide koji su lagani za kožu te koji neće zatvoriti pore i tako omogućiti pojavu akni i prištića. Također, zima je idealna za ove tretmane, kao i za korištenje krema s AHA kiselinama, jer smo manje na suncu.

  bio vgane skin food

  5. Tekući piling još je jedan od hitova, jednostavniji je za korištenje i ne treba ga previše trljati po licu. Hibridne formule koje imaju više prednosti, poput ovih, na popisu su najtraženijih. Ovdje se radi o pilingu i hidrataciji odjednom. Inače, solo je piling formula koja zna nadražiti kožu, naročito ako se prečesto koristi. Zato – s hidratacijom sve postaje lakše!

  bio vgane skin food

  6. Veganske formulacije - ne sadrže sastojke životinjskog porijekla niti one koje se dobivaju od životinje. Na primjer kolestorol, kolagen, pčelinji vosak... Kompleks aktivnih sastojaka, kao što su organski ekstrakt zelenog čaja, ekstrakt sladića i organski ginko, jačaju prirodnu zaštitnu funkciju kože te štite kože od negativnih utjecaja okoline. Također smanjuje blago crvenilo te zaglađuje i opušta iritiranu i ljuskavu kožu.

   

  bio vgane skin food

  Fernanda Ly i Yuka Mannami // Vogue Girl Japan // foto Sarai Mari 7/ styling Ye Young Kim

  bio vgane skin foodbio vgane skin foodbio vgane skin food